Sergiu Oprescu a fost ales preşedinte al ARB

A.R.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 14 mai 2015

Sergiu Oprescu

Sergiu Oprescu

Actualizare 14:30 ARB: Cătălin Pârvu, Gabriela Gavrilescu şi Luminiţa Runcan, noii membri ai Consiliului Director

Cătălin Vasile Pârvu, Gabriela - Ştefania Gavrilescu şi Luminiţa Delia Runcan sunt noii membri ai Consiliului Director ai Asociaţiei Române a Băncilor (ARB), în fruntea lor fiind numit Sergiu Oprescu, ca preşedinte.

Potrivit unui comunicat al ARB, acestora li se adaugă membrii deja existenţi: Laurenţiu Gabriel Mitrache, Mirela Bordea şi Cornel Theodor Stănescu. Vicepreşedintele Consiliului Director va fi desemnat de membrii Consiliului în prima şedinţă. Consiliul Director este organul deliberativ şi decizional al ARB, durata mandatului membrilor fiind de trei ani.

"Conducerea ARB va avea un rol proactiv în comunicarea cu stakeholderii sistemului bancar pentru a îndeplini misiunea asumată de Asociaţia Română a Băncilor de a promova interesele membrilor săi şi de a contribui la dezvoltarea sectorului bancar", a declarat Sergiu Oprescu, preşedintele Consiliului Director al ARB.

Conducerea executivă este asigurată de Preşedintele Executiv, Florin Dănescu.

(Elena Deacu)

---

Actualizare 12:31

Sergiu Oprescu a fost ales preşedinte al Asociaţiei Române a Băncilor (ARB) în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor (AGA) iar Radu Gheţea a fost numit preşedinte onorific al Asociaţiei, au declarat surse apropiate situaţiei.

(Alexandru Costea)

-------------

Noua conducere a Asociaţiei Române a Băncilor (ARB) urmează să fie schimbată, astăzi, în Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA).

Potrivit unor surse apropiate situaţiei, Sergiu Oprescu, preşedintele Alpha Bank, ar fi singurul care s-a înscris pentru funcţia de preşedinte al ARB, Radu Graţian Gheţea fiind la finalul celui de-al doilea mandat consecutiv la şefia Asociaţiei.

Printre alte persoane care ar candida pentru fotoliile de conducere ale ARB se află Sergiu Manea, vicepreşedintele BCR, Mirela Iovu, vicepreşedinte CEC Bank, Gabriela Gavrilescu, director general adjunct al BRD Groupe Societe Generale, şi Cătălin Pârvu, CEO Piraeus Bank România, ne-au mai spus sursele noastre.

Mandatul lui Radu Graţian Gheţea urmează să expire în această lună, domnia sa precizând, recent, că statutul Asociaţiei nu permite ocuparea acestei funcţii pentru mai mult de două mandate consecutive.

Domnia sa este pe picior de plecare şi de la conducerea CEC Bank, unde va fi înlocuit cu Enache Jiru, secretar de stat în Ministerul Finanţelor Publice, dacă acesta va primi avizul BNR. Până când Banca Centrală îşi va da girul pentru noul şef al CEC, preşedinţia băncii va fi asigurată de Radu Graţian Gheţea.

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. Sergiu Oprescu merita sa fie presedintele ARB, este poate persoana cea mai indicata. Celelalte candidaturi sunt normale, cu exceptia uneia, care e foarte bizara, dar nu mai putin explicabila, ca de, doar traim in Romania: Mirela Iovu. Pe langa capacitatea profesionala, pe care nu o mai comentam aici, dansa nici nu va mai detine o functie de conducere, deci nu are ce cauta in boardul ARB. Dl Ghetea stie mai multe. Vom vedea si revenim cu comentarii...

    Nici unul nu merita sa fie presedintele ARB !

    cine este sergiu oprescu???

    1. Acest articol ar trebui sa aiba atasat un disclaimer: nerecomandat idiotilor.

      ok, va fac eu treaba: sergiu oprescu a infiintat impreuna cu Florin Pogonaru vechea Alpha Finance, a pus bazele consiliului BVB, a intrat in sistemul bancar ca analist la Banca Romana de Comert Exterior apoi a infiintat cu Dan Pascariu Banca Bucuresti, etc, etc. nu esti idiot daca te astepti la un ziar sa iti ofere info de background despre activitatea profesionala a unui om, partenerii lui, etc. idiot e ala care crede ca nu mai trebuie sa afle nimic.

      Se presupune ca acest ziar este citit de persoane care cunosc industria financiara din Romania. Daca era vorba de Libertatea, as fi inteles remarca. Jurnalismul asta are si el regulile lui, nu se face asa, mecanic, dupa reteta, cu background la fiecare articol. Daca citesti WSJ, vei vedea ca nu se face background despre Janet Yellen in fiecare articol in care ii apare numele. Asta e motivul pentru care disclaimerul referitor la idioti ramane valabil. Si nu o mai face pe desteptul daca nu stapanesti subiectul. Citeste Libertatea daca esti ahtiat dupa background-uri.

      Si ce este rau in asta ? Eu am lucrat sub conducerea dumnealui cind era presedintele comitetului BVB si fara a avea o relatie speciala cu el va pot confirma ca este un om principial, corect cinstit si cu mult bun simnt.

      oamenii stau cu ochii pe banci ca pe butelie si analizeaza orice miscare de cand cu criza CHF-ului. oameni carora altadata putin le-ar fi pasat de cine este seful ARB. referitor la WSJ, termina cu tampenii de genul ca e mai ok cum se face afara. era o informatie de care era nevoie in articol si nu ati furnizat-o. sau poate a fost preluata de pe o agentie de stiri care este obligata prin format sa dea stiri scurte, fara background. profesionalismul inseamna sa dai toata informatia necesara unui cititor fie ca este avizat sau nu. nu sa il trimiti sa citeasca un tabloid, asta e lipsa de respect fata de cititor

    omul potrivit la locul potrivit ! Felicitari dlui Sergiu Oprescu ...

    A fost introdus in sistem de pogonaru (ginere sri), omul lui ghetea (cadru sri) introdus la alfa de ghetea SRI basescu și salvat tot de SRI la tranzacția cu Patriciu (ceilalți mult mai puțin vinovați au primit

    condamnari). 

    In mod normal trebuia sa fie in puscArie pentru 6-7 ani alaturi de Rosca S si Aldea [brokerul Alpha Bank]. Era presedintele bursei unde s-a facut tranzactia, a bancii cre a dat creditul si prin bnca actionarul brokerului care a facut tranzactia. Era in relatii cu Patriciu. In mod normal tranzactia nu se putea executa intrucat brokerul depasea limita de capital dar limita a fost ridicata ... de catre directorul bursei care ulterior a devenit vicepresedinte la Alpha.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7742
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3721
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9774
Gram de aur (XAU)Gram de aur415.3204

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb