Serviciul Sameday, retur la orice easybox, disponibil pentru iubitorii de e-shopping

G.D.
Companii / 16 martie 2023

Serviciul Sameday, retur la orice easybox, disponibil pentru iubitorii de e-shopping

Compania românească de curierat Sameday pune la dispoziţia comercianţilor online şi clienţilor acestora serviciul de retur la easybox, conform unui comunicat remis redacţiei. Facilitatea este posibilă datorită unei integrări tehnologie facile, dezvoltată de echipa Sameday. Totodată, compania de curierat oferă serviciul de retur cu titlu gratuit până la finalul anului, magazinelor online care activează opţiunea până la 30 aprilie. Operatorul reţelei de automate de livrare easybox îşi propune astfel să răspundă nevoii de flexibilitate a cumpărătorilor online şi să sprijine comercianţii în oferirea de servicii care corespund aşteptărilor consumatorilor privind fluiditatea procesului de achiziţie online.

Potrivit sursei citate, returul este un serviciu natural al e-commerce-ului, pe care retailerii îl oferă consumatorilor care decid, în termen de 14 zile, că nu mai doresc produsul ori optează pentru înlocuirea lui. Deşi legislaţia Uniunii Europene impune un termen minim pentru retur, numeroase magazine online extind opţiunea returnării produselor achiziţionate online până la 100 zile, conform propriilor politici interne. Conform unui studiu la nivel European, 81% dintre consumatorii online îşi doresc o modalitate de retur cât mai facilă şi pentru peste 25% din consumatorii online din România, easybox este modalitatea preferată de retur.

"Serviciul de retur reprezintă un instrument de consolidare a încrederii clienţilor în magazinele online şi de stimulare a ratei de conversie. Oferirea returului ca beneficiu şi nu ca obligaţie legislativă, precum şi crearea unei experienţe facile de retur ajută la loializarea clienţilor. Un client căruia i se oferă flexibilitate în jurul unei comenzi, fără a trebui să parcurgă un traseu dificil, în cazul în care produsul nu corespunde aşteptărilor, are mai multe şanse să creeze conversie şi recurenţă în achiziţie, consolidând astfel încrederea în comerciant. Acest serviciu este un beneficiu pe care am dorit să-l oferim clienţilor noştri, convinşi că numai creând o experienţă de client excelentă putem stimula creşterea comerţului online.", declară Elena Stoica, Chief Marketing & Customer Experience Officer.

Sameday a creat un proces extrem de uşor pentru ca magazinele online să poate implementa cu succes noul serviciu. Prin integrarea soluţiei software dezvoltate în platforma proprie, comercianţii oferă clienţilor un flux de retur, în două click-uri. Sameday pune soluţia dezvoltată la dispoziţia magazinelor online în mod gratuit, reuşind astfel să contribuie la creşterea afacerilor online, printr-un portofoliu extins de servicii oferite, subliniază sursa citată.

Mai mult, unul dintre marile avantaje ale acestui serviciu este posibilitatea returnării unei comenzi la easybox, chiar dacă turul comenzii nu s-a efectuat prin serviciile Sameday. Practic, indiferent de compania de curierat şi metoda folosită pentru livrare, cumpărătorii pot opta pentru returul la easybox, dacă magazinul online are încheiat un contract cu Sameday şi împlineşte condiţiile minime activării serviciului de easybox.

Dincolo de raţiunile de business, consumatorii finali sunt cei care beneficiază cel mai mult de pe urma serviciului de retur la easybox. Pentru a-l folosi, aceştia trebuie doar să introducă datele de identificare în formularul standardizat, în baza căruia primesc un cod PIN valabil oriunde în reţeaua easybox. Următorul pas este să lase coletul care se doreşte a fi returnat în orice locker Sameday, fără a mai fi nevoie de alte documente însoţitoare sau alte elemente de identificare a acestuia.

Conform unui studiu comandat de Sameday, pentru 67% dintre iubitorii de cumpărături online, posibilitatea livrării la easybox este definitorie în alegerea magazinului de la care fac achiziţia. Peste 90% dintre coletele livrate de Sameday vin din online, astfel că dezvoltarea unui soluţii facile de retur, gândite pentru a îmbunătăţii experienţa consumatorului, a fost un pas natural al companiei.

Flexibilitatea ridicării comenzii, la orice oră şi din proximitatea casei sau a biroului este principalul motiv pentru care oamenii aleg easybox, urmat de simplitatea şi siguranţa achiziţiei. Toate aceste beneficii se regăsesc de acum şi în experienţa returului, la care se adaugă avantajul folosirii oricărui locker, fără a fi selectat în prealabil.

Această dezvoltare tech face parte din planul de digitalizarea al Sameday care pune în mijlocul tuturor acţiunilor nevoile clientului final şi experienţa pe care acesta o trăieşte în procesul de e-shopping. Doar anul trecut nivelul investiţiilor în tehnologie al Sameday s-a ridicat la 23 milioane de euro, iar planurile de dezvoltare în continuare sunt mari, obiectivul bugetului alocat tehnologiei din următorul an fiscal menţinându-se cel puţin la acelaşi nivel.

O livrare de locker generează cu 95% mai puţine emisii de CO2 decât una la domiciliu. Astfel, prin implementarea returului la locker, Sameday salvează producerea unei cantităţi mari de CO2 şi în acelaşi timp satisface şi nevoia clientului de verificare facilă a coletului, mai ales pentru cei care aleg livrarea la domiciliu doar pentru a putea verifica comanda la primire, se menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb