Sesiune extraordinară, la cererea opoziţiei parlamentare

GEORGE MARINESCU
Ziarul BURSA #Politică / 21 august 2019

Sesiune extraordinară, la cererea opoziţiei parlamentare

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a aprobat, ieri, convocarea unei sesiuni extraordinare, la solicitarea parlamentarilor PNL, USR, PMP şi Pro Româ-nia, pentru perioada 26-30 august 2019.

Opoziţia a depus, ieri, la Biroul permanent al Camerei Deputaţilor, o solicitare pentru convocarea, în perioada 26-30 august, a unei sesiuni extraordinare. Solicitarea a fost semnată de 118 deputaţi ai opoziţiei, în condiţiile în care numărul necesar pentru convocarea unei sesiuni extraordinare este de 110 parlamentari.

Pe ordinea de zi ar urma să figureze respingerea legii privind amnistia şi graţierea sau abrogarea legii recursului compensatoriu, fiind strâns numărul necesar de semnături, a anunţat liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan. Ea a precizat că, în cadrul aceleiaşi sesiuni extraordinare, opoziţia doreşte anularea "celui mai toxic instrument din economia românească - Ordonanţa 114, care îi face pe români să o ducă mai greu şi să nu înţeleagă de ce".

Astfel, luni, 26 august, de la ora 12.30, urmează să se întrunească Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor, în vederea stabilirii proiectului programului de lucru în această perioadă, iar prima şedinţă de plen va avea loc în aceeaşi zi, de la ora 14:00, pentru aprobarea ordinii de zi şi a programului sesiunii extraordinare.

Marcel Ciolacu a criticat, prin intermediul unui comunicat de presă, faptul că reprezentanţii opoziţiei parlamentare au ales să introducă în solicitarea lor teme care nu pot fi discutate în Camera Deputaţilor, deoarece Senatul este prima cameră sesizată. De asemenea, Ciolacu a menţionat că nu poate fi dezbătut şi aprobat, în sesiunea extraordinară, proiectul legislativ referitor la respingerea legii privind amnistia şi graţierea, deoarece termenul pentru depunerea raportului din partea Comisiei Juridice este 4 septembrie 2019, adică în prima săptămână a sesiunii ordinare a Camerei Deputaţilor. El a spus că, la dezbaterea acestei legi, îşi doreşte să participe toate instituţiile implicate, asociaţiile magistraţilor şi societatea civilă.

Preşedintele Camerei Deputaţilor s-a referit şi la solicitarea privind abrogarea OUG 114/201. Marcel Ciolacu susţine: "Abrogarea în totalitate a OUG 114, în sensul dorit de opoziţie, ar avea un impact social extrem de negativ pentru milioane de români. Astfel, reprezentanţii partidelor de opoziţie ar trebui să clarifice până la începutul sesiunii extraordinare dacă sunt de acord să nu mai crească pensiile de la 1 septembrie, dacă vor să fie tăiate salariile din construcţii la fel cum s-au exprimat deja pentru sectorul IT, dacă vor să dea frâu liber creşterilor de preţuri la gaze naturale şi energie electrică pentru populaţie sau dacă vor ca peste un milion de români cărora le-a fost restituită taxa auto să fie nevoiţi să o înapoieze statului. Toate acestea erau prevederi din OUG 114".

Referitor la abrogarea legii recursului compensatoriu, el a arătat că demersul privind adoptarea acestei legi a fost iniţiat de Raluca Prună, ministru al justiţiei în guvernarea Cioloş.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Conform Legii nr 127/2019 privind sistemul public de pensii -art. 86 alin (2) lit a) -în vigoare din 12 iulie 2019- valoarea punctului de pensie la data de 1 septembrie 2019 este 1.265 lei, exact ca și la art 31 din OUG 114/2018

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb