Seychelles a vaccinat 60% din populaţie, însă cazurile de COVID-19 sunt în creştere

S.B.
Internaţional / 16 mai 2021

Seychelles a vaccinat 60% din populaţie, însă cazurile de COVID-19 sunt în creştere

Seychelles, una dintre ţările cu cea mai mare rată de vaccinare din lume, se confruntă cu creşteri ale numărului cazurilor de Covid-19, potrivit news.ro.

În timp ce alte state se luptă să asigure suficiente doze de vaccin, Seychelles se află în în poziţia de invidiat de a fi imunizat deja pe deplin mai mult de 61,4% din populaţie. Dar acest lucru nu a fost sificient pentru a opri răspândirea Covid.

Luna trecută, numărul cazurilor a crescut în arhipelagul din Oceanul Indian, determinând autorităţile să impună restricţii în ţara cu 98.000 de locuitori. Datele publicate joi arată că sunt mai mult de 2.700 de cazuri.

Din cazurile active, 33% au fost vaccinate cu amblele doze, potrivit Ministerului Sănătăţii.

Faptul că Seychelles, cu o acoperire atât de mare de vaccinare, se confruntă cu un focar ridică problema dacă ţările pot scăpa de pandemie prin vaccinare.

Experţii şi oficialii locali afirmă, în schimb, că această situaţie nu înseamnă că vaccinurile nu au efect.

Acesta este un semn că ţările care au rată de vaccinare foarte ridicată nu trebuie să lase garda jos.

În urmă cu o lună, autorităţile din Seychelles erau atât de încrezătoare în gestionarea pandemiei încât au renunţat la restricţiile pentru majoritatea turiştilor.

Cu puţine cazuri şi o campanie de vaccinare în masă în desfăşurare, ţara dependentă de turism şi-a redeschis graniţele aproape tuturor călătorilor internaţionali, însemnând că orice persoană cu un test negativ poate intra pe teritoriu fără a rămâne în carantină.

A fost un pas crucial pentru ţara unde turismul generează în mod direct sau indirect aproximativ 72% din PIB şi angajează mai mult de 30% din populaţie. În acel moment, Seychelles a raportat 3.800 de cazuri şi 16 decese.

De atunci, numărul total al cazurilor s-a dublat, ajungând la 9.184 şi 32 de decese, potrivit Ministerului Sănătăţii. Nu este clar ce a dus la răspândire, deşi Sylvestre Radegonde, ministrul Afacerilor Externe şi Turismului, a spus că virusul fusese probabil în ţară tot timpul şi s-a răspândit pe măsură ce populaţia s-a relaxat. Urmărirea şi testarea contactelor au ajutat, de asemenea, autorităţile să descopere mai multe cazuri.

Pentru unii, faptul că persoanele vaccinate se îmbolnăvesc de Covid, înseamnă că vaccinurile nu au efect. Dar autorităţile, experţii şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) subliniază că experienţa Seychelles se înscrie în previziuni.

Chiar dacă ambele vaccinuri au fost aprobate de OMS, niciunul nu oferă protecţie 100% împotriva Covid-19 - AstraZeneca - 76% eficienţă în cazurile simptomatice şi 100% protecţie în cazurile severe care necesită spitalizare, în timp ce Sinopharm - 79% în ambele situaţii, potrivit datelor culese din mai multe ţări în faza a treia a testării.

Dr Richard Mihigo, coordonatorul programului de prevenire a bolilor prin vaccin de la OMS Africa, a spus că datele din Seychelles arată că vaccinul anti-Covid este eficient în prevenirea cazurilor grave de îmbolnăvire, a spitalizării şi a decesului.

"Până când nu vom fi toţi protejaţi, virusul va continua să se răspândească", a spus el, adăugând că experţii OMS continuă să analizeze situaţia din această ţară.

Opinia Cititorului ( 42 )

  1. Apa si sapunul si respectarea unei igiene corespunzatoare unei pandemii. Spalat pe fata, pe maini, pe gat, pe urechi, in nas si clatit gura. Ori de cate ori este posibil, si de fiecare data dupa un contact cu oameni.

    Asta este solutia cu eficienta maxima pentru cei care nu trebuie sa intre in focare ca indatorire de serviciu (medici, politisti). 

    1. Ești propagandist.

      Dacă îți tușește un infectat în față, degeaba ești spălat. Dacă intri într-o cameră unde a fost unul infectat degeaba te speli. Dacă pui mâna spălată pe o balustradă atinsă de unul infectat și te scarpini pe ochi tot te infectezi. Dacă era așa de simplu cum zici tu nu se mai infecta nimeni.  

      Concluzie. Ești prost, mincinos, propagandist sau toate trei la un loc. 

      P.S. Nasol pentru Seychelles, dar ei au ales să se vaccineze cu produse made in China și tot ei au lăsat garda jos. 

      Tu esti propagandist.

      De ce ti-ar tusi un infectat in fata? Daca este o persoana straina, trebuia sa poarte masca si sa stea la cel putin un metru. Apoi, chiar daca este strain sau nu, cine mai tuseste in fata? Credeam ca este elementar sa tusesti in palma, in cot, in ce vrei tu. Dar nu in fata. Nu vezi ce propagandist esti? Daca intru intr-o camera in care a fost unul infectat (de exemplu sa ma duc la vaccinare, unde multi s-au infectat imediat dupa), port masca in interior. Si aerisesti. Despre ce camere vorbesti? Birouri care trebuie ventilate conform legii? De cand deschiderea unui geam este un act mai greu decat spalatul pe maini? 

      Prost esti tu de cazi in cap. 

      Mai prostule, tusitul in fata este sanctionat penal, mai prostule. Nu mai da exemple ca asa vin si eu cu exemplele din Romania in care un descreierat impungea cu acul oameni in tramvai si lumea s-a speriat ca putea fi infectat cu HIV. Acestea sunt exceptii, mai prostule care nu intelegi lumea si realitatea, nu asa se transmite o pandemie.

      Pandemia se transmite prin oamenii care nu se spala si care nu inteleg sa se fereasca de a fi contact. Asta este. Orice altceva spui este o prostie. 

      aaaaam inteles bai trompeta pro-vaccinare de la 1 !

      deci aia din Seychelles sunt niste nespalati si niste jegosi... de Taiwan ce parere ai? E alt exemplu care repeta la milimetru experienta Seychelles ....  

      adica s-au vaccinat ca la nebuni si dupa 3-4 luni aveau morti si cazuri sa-si puna si in cap....  

      Ei ? Nu de alta dar ce s-a intamplat in aceste locuri pline de oameni creduli in Guvern si Big Pharma se va repeta si in Romania cam peste 3-4 luni ... deci acum fiind Mai, sa zicem incepand cu (maxim) Septembrie 2021... ca la August sa zicem ca virusul e nitel parjolit de soare ...  

      Deci ? Ce zici? O sa zici ca romanii nu sunt oi proaste pro-vaccinare cu buzunarele lor aduse ofranda Zeului Big Pharma si prostiei Guvernului ... ci ca sunt nespalati, nu ?  

      Cum iti explici ca in Japonia rata de infectare este atat de mica? Ce, acolo nu exista birouri?

      Acolo nu exista tusit in fata? Oh, ba da, sunt extrem de multe birouri, lifturi, metrouri aglomerate extrem.... si totusi nu au probleme cu pandemia. De ce? Tusitul in fata pe care il dai exemplu este o EXCEPTIE, o raritate, ca nebunul care impungea cu acul oameni in tramvai. Nu asa se transmite pandemia. Nici fara a fi pandemie eu nu am vazut oameni care sa reactioneze bine atunci cand le tuseste cineva in fata. Este un gest de nepolitete extrema in orice civilizatie, in orice limba, in orice cultura. Nu mai debita prostii. Un tusit in fata iti poate aduce moartea in anumite tari, te ia la bataie cel agresat de tusea ta. 

      Ai inteles gresit, 1 este pro-spalat, pro-igiena, nu pro-vaccinare.

      Ai înțeles tu greșit. Este pro-st. Asemenea celorlalți conspiraționiști ce-și devarsă dejecțiile intelectuale pe aici.

      dejectii regurgitezi tu, dementule, psihopatule, marsh de aici sau vino cu argumente, nu cu insulte, ticalosule

      Unora ce afirmă că spălatul la subraț îi protejează de virus sau că Oculta vrea să reducă populația lumii nu ai ce argumente să le aduci. Ar fi o pierdere te timp.

      Le spui doar că sunt proști și/sau bolnavi cu capul și te rogi pentru ei să-și găsească liniștea sufletească și mai ales un medic psihiatru bun.  

      Doar tu dementule ai afirmat ca spalatul acolo te apara de infectii. Tu ar trebuie sa te speli la fund si in cap (nu pe cap) pentru ca esti batut in cap. Nu stii nici macar sa citesti in engleza ceva. Nu stii ca medicine preventing = vaccin. Tu esti PROTOTIPUL ANALFABETULUI functional de care este plina Romania.

      Ai inteles mai prostule. in engleza la EMA "medicine for preventing" = VACCIN, mai idiotule.

      hahaha, incerci sa ii explici unui prost niste cuvinte in engleza? Te lupti cu un idiot, cu un analfabet functional. Daca ar fi avut 2 neuroni, ar fi gasit chiar pe pagina EMA.

      "Treatments and vaccines for COVID-19 

      -------------------- ------------- 

      Medicines authorised in the European Union (EU) to treat or prevent COVID-19, following a scientific evaluation by the European Medicines Agency (EMA). It provides details on the other potential treatments and vaccines that EMA is evaluating or has provided support to during research and development." 

      Deci, scrie cu cerneala pe alb, ca Medicines = Treatments + Vaccines. Adica medicamente (in sens larg) = categoria celor care trateaza + categoria celor care previn si anume vaccinurile. 

      Săracul de tine. Nu înțelegi că încerci să ne convingi să nu ne vaccinăm dând citate din comunicatele unor agenții medicale ce susțin vaccinarea. Penibil rău de tot omule. Rău de tot. Mi-e mie rușine de rușinea ta.

      Esti cam nesimtit, mai tontule dobitoc care negi dreptul la informare. Tu dezinformezi si prin asta esti un criminal.

       

      Sunt fapte afirmate in clar de agentiile medicale. NU SUNT STUDII care sa afirma siguranta vaccinului. El NU A FOST APROBAT pentru oricine si orice. A fost aprobat doar pentru urgenta, mai prostule. Asta afirma acele agentii medicale. Iar ceea ce fac eu este sa arat asta publicului care este mintit permanent. 

      Agentiile medicale nu spun ca este SIGUR, ci ca beneficiile in caz de urgenta depasesc riscurile sau problemele. Ori, de unde stii tu daca vaccinul este recomandat unuia sau altuia? Raspuns: NU, VACCINUL NU ESTE SIGUR, NU SE STIE DACA ESTE SIGUR. Vaccinarea cu acest vaccin trebuie sa fie un act medical recomandat specific, in functie de gradul de risc al fiecaruia. Asta spun agentiile. 

      Dar apa si sapunul, igiena mainilor, a fetei, a nasului si gurii, evitarea aglomeratiei sau purtarea mastii sunt mult, mult mai sigure. Au o siguranta de 100%. Se poate afirma asta despre 1:20000 de cazuri de miocardita la tineri in Israel imediat dupa a doua doza? Se poate afirma asta in cazul celor 2% de reumatici care au capatat si zona Zoster dupa vaccinare? Nu. Apa si sapunul nu au omorat pe nimeni in pandemia asta.

      Te visezi un salvator. Dar ești un neicanimeni care nu-și cunoaște limitările, care nu are pregătire medicală și care are impresia că știe mai multe decât medicii.

      În caz că nu știi, la toate medicamentele beneficiile sunt mai mari decât riscurile. Citește prospectul oricăruia și vei vedea acolo riscurile.  

      Toate studiile existente au confirmat siguranța vaccinului. Altfel nu ar fi fost pus pe piață.  

      Neicanimeni esti tu, analfabet functional. Te roade faptul ca demonstrez cu cifre cat este seroprevalenta in Romania si sunt confirmat de studii facute de CURS, ce spun studiile clinice, etc, si demontez una cate una minciunile tale si ale stapanilor tai. Cum au gasit prostii de la Pfizer un nemernic asa de analfabet ca reprezentant in Romania? Nici macar un contraargument? Doar un securist tampit ca tine putea ajunge in lantul de distributie.

       

      Sigur, la toate medicamentele exista beneficii. Asa ca te rog sa te duci ACUM sa iei cate un piramidon in fiecare zi. Asa, profilactic. Apoi in fiecare a doua zi, iei un antibiotic, tot asa, profilactic. Ca doar este benefic iar beneficiile sunt mai mari decat riscurile. Nu? Asta spui analfabetule functional.

       

      Esti compromis , un banal ramator- stai jos.

      Nu demonstrezi nimic. Dai niște citate kilometrice din niște materiale care în mintea ta confirmă că spălatul pe față și mâini e o alternativă la vaccinare.

      Dar nu înțelegi că ăia pe care îi citezi zic contrariul a ceea ce afirmi și recomandă vaccinarea. Faptul că nu ești medic, nu ești imunolog, nu ești bio-chimist dar ai totuși certitudinea că știi adevăruri medicale ascunse în mod sinistru publicului ar trebui să-ți dea de gândit.

    Despre Seychelles, singura explicatie pe care mi-o dau deocamdata este coruptia.

    Mai exista un stat insula Nauru despre care se scria acum cateva zile ca s-a vaccinat 100%. 

    Nauru este un stat mafiot in care se aresteaza opozitia politica. Nici vorba de drepturi ale omului acolo, este un soi de Romania anilor 90. 

    Deci, ce se intampla in aceste state/tari bizare in care lumea este fortata sa se vaccineze ca sa poata trai cat de cat, sa poata iesi fara masca in spatii libere, etc, sa poata sa munceasca.... SE DA MITA pentru injectarea cu ser, nu cu vaccin. Fie se arunca vaccinurile nefolosite, fie se dau la contrabanda. Dar scopul este obtinerea certificatului si inscrierea pe o lista. Nu vaccinarea. 

    O repet a nu stiu cata oara: cu vaccinurile anti-Covrig(numite impropriu, vaccinuri, pt ca sunt de fapt niste modulatoare genetice), doar cretinii, ignorantii si spalatii pe creier se injecteaza, cu consecinte negative inimaginabile pt sanatatea si viata lor, pt ca cei care au au un pic de gandire normala, spun pas! Aceste pseudovaccinuri nu ar trebui sa le recomanzi nici celor mai mari dusmani ai tai!

    1. Normal că repeți. Așa se manifestă psihoza ta.

      Probabil ca ii urmaresti de mic copil, pe ma-ta si pe tac-tu inchisi la ospiciu si crezi ca toata lumea sunt ca ei, fara insa sa te uiti la tine ca sa vezi in ce grad s-a mostenit ereditar, retardul si nebunia! Cu siguranta, ai si tu un loc pregatit, langa parintii tai "freudieni"!

      Săracul de tine. Așa vorbești și în biserică creștinule? :)

      De fapt problema ta nu e vaccinul. Este că ești un trist singuratic, fără familie, fără prieteni, cu o viață ratată și plină de neîmpliniri. Singurele tale momente de glorie, de "realizări" sunt dejecțiile pe care le debitezi aici crezând că acestea influențează pe cineva.  

      Dar ghici ce. Nu influențează pe nimeni. Deoarece nu contezi. Nu ești important. Ești un nimic. Și știi foarte bine asta. :))  

      De fapt tu ai descris in acest tablou, sumbru pe tine, pe ma-ta si pe tac-tu, adica familia voastra de urangutani retardati, la care nivelul de prostie este maxim, fiind numit si "prostie in stare pura"! Ca sa nu mai amintesc si de faptul ca, datorita intelectului vostru extrem de redus, mergeti la produs pe unde apucati!

      Ești în plin episod psihotic. Cred că ai început să spargi lucruri prin casă :)))

      Imi pare rau pt tine, dar nu fac parte din familia ta "freudiana", de urangutani retardati!

      Mie îmi pare rău pentru tine. Adică îmi e milă, să văd cum om așa de trist și inutil ca tine.

      Noi asistam cu amuzament la incercarea ta de a parea castigator. Cati s-au vaccinat mai? 80%, 60%? Esti intr-o minoritate mai iar dejectiile tale nu conving pe nimeni.

      Mie imi pare rau de ma-ta, ca a fatat o asemenea catastrofa! Saraca de ea, ce indura!

      Cum poti vorbi asa , intelectualule ?

      Cu astfel de anonimi cretini cu acte, pot vorbi asa oricand, mai somitate!

      Chiar asa actele tale de imbecil unic sunt la sora , aia medicala, sper ca nu mai ai rude pe acasa.

      Evident ca au murit impacate si cu zambetul pe buze dupa ce te-au internat . 

      Mai rar asa paiata imbecila ca tine plina de injuraturi si fara minte. 

      Profiti ca esti prost ,norocul nostru! 

      Probabil ca esti o curiozitate unica a naturii: in timp ce ai crize grave de epilespsie, te si masturbezi in timp ce postezi, iar calitatea postarii este cea a unui Australopitec din Comuna Primitiva! Vezi, acuma, sa nu cauti Comuna asta pe harta, caci ai avea IQ-ul sub cel al unei oi!

      vlad tepes cand vezi ca un intreg site iti zice că esti nebun cu acte, ca ti-a expirat tratamentul si ca trebuie sa te tratezi urgent, e cazul sa iei aminte. tu nu intelegi gravitatea situatiei?

      Unde-ai vazut tu, boschetarule, ca un intreg site iti zice că esti nebun ? O regulezi atat de des pe ma-ta si tragi din punga atat de mult Aurolac, incat ai pierdut contactul cu realitatea! Basca ca, parashuta aia mai e calarita si pe Centura, precum o motocicleta! Saraca de ma-ta, ce soarta cumplita are! Pur si simplu o compatimesc!

      am vazut în fiecare pagina.

      fiecare text al tau este un monument dedicat prostiei si dementei umane in forma ei cea mai pură.  

      se vede ca ai complexe legate de mame. probabil traume din copilarie crunte. sarmanul de tine.  

      Bai, boschetarule anonim, tu crezi ca toata lumea se joaca putza-n nisip sau cu ea intre palme, asa cum faci tu si tac-tu? Voi aveti doar 2 amante, mana stanga si mana dreapta, familie de urangutani onanisti ce sunteti!

    Asistam si in Seychelles, la "un Dineu cu prosti"!

    1. Expertu prostolog sef ai vazut izoleta in curte si ti-a cauzat iar balbiala cerebrala, stai linistit era asistentul medical cu halatul de la Sapoca ajustat fix pe masura ta sa dai bine la fanii din salon cand te indopi cu pastile inainte sa tragi galosul dupa tine .

      Chiar daca esti facut la eprubeta, gandeste duios la ea ca si cum ar fi , asa cum zici tu la aia de te busesc in postari aici , m..ta cand vine de pe centura sa- ti mai traga una peste ochelari. 

      Inainte de a face spume ia si tu o pauza , fa o plimbare pe holuri cu papusa gonflabila ce iti tine loc de prietena , prizeaza si tu niste aspirina, da cu scafarlia de perete , ma rog stii tu , ce faci de obicei cand nu ne plictisesti pe noi aici.

      Hai pa . 

      Probabil ca, inainte de a posta imbecilitatea asta patologica, i-ai tras-o adanc lui ma-ta in lipsa de alte alternative , dupa care ti-ai luat-o la Laba, iar consecintele grave se vad! Vezi ca onanismul si incestul dauneaza grav sanatatii tale mintale!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb