Sfaturi pentru folosirea în siguranţă a banilor în vacanţă

F.A.
Bănci-Asigurări / 25 iulie 2010

Pentru ca vacanţa să nu le fie perturbată de evenimente neplăcute, legate de utilizarea banilor, BCR are câteva sfaturi pentru clienţii săi.

Acestea sunt:

1. Folosiţi cardul pentru plăţi la comercianţi. Comisionul este zero şi evitaţi riscul de a fi jefuit.

2. Dacă totuşi aveţi nevoie de numerar, folosiţi bancomatele propriei bănci. Pentru cardurile BCR retragerile de numerar de la oricare din ATM-urile din Erste Group au acelaşi comision - 0,2% minin 0,2 lei. Aşadar, dacă vizitaţi Austria, Cehia, Slovacia, Ungaria, Croaţia, Serbia, Ucraina, Republica Moldova, nu plecaţi cu banii cash din România, ci folosiţi bancomatele din Erste Group. Evitaţi astfel riscul furturilor, iar comisioanele sunt aceleaşi.

3. Când ridicaţi bani de la ATM sau când plătiţi cu cardul, acoperiţi tastatura când introduceţi codul PIN.

4. Schimbaţi bani doar la bănci, evitaţi casele de schimb obscure. Comisioanele ascunse pot aduce pierderi mult mai mari decât diferenţa de curs.

5. Profitaţi de bonusarea plăţilor cu cardul de credit pentru plăţile direct la comercianţi.

6. Folosiţi cardurile de credit pentru a vă plati cumpărăturile de vacanţă beneficiind de perioada de graţie (pana la 53 de zile în cazul BCR).

7. Urmăriţi extrasele de cont, de oriunde din lume, cu ajutorul Canalelor Alternative (internet şi phone banking) pentru a avea o mai bună evidenţă a banilor cheltuiţi şi a evita surprizele neplăcute.

8. Interesaţi-vă înainte să plecaţi în vacanţă care sunt plafoanele zilnice de retragere şi de plăţi ale băncii cu care lucraţi. Dacă le consideraţi prea mici, faceţi o cerere la consilierul personal pentru mărirea lor. De exemplu, la BCR suma maximă care poate fi retrasă de la bancomat este echivalentul a 3000 lei.

9. Asiguraţi-vă înainte să plecaţi că ştiţi unde să sunaţi în caz că aveţi probleme cu cardul: vă este furat, se blochează, aveţi nelămuriri legate de sumele cheltuite.

Ponderea tranzacţiilor efectuate cu cardurile la pos-urile comercianţilor a ajuns la peste 28.06% din totalul tranzacţiilor efectuate cu cardul, în Iunie 2010, comparativ cu Iunie 2009 când ponderea era de 20%.

Comparativ cu luna iunie 2009, în iunie 2010 numărul de tranzacţii efectuate cu cardurile BCR direct la comercianţi a crescut cu 33%, iar volumul tranzacţionat, a crescut cu 26%.

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

02 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4950
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2900
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9032
Gram de aur (XAU)Gram de aur361.1841

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb