Shanghai ridică bariere metalice în lupta împotriva COVID-19

M.S.
Internaţional / 24 aprilie 2022

Shanghai ridică bariere metalice în lupta împotriva COVID-19

TAIPEI, Taiwan 24 aprilie 2022-- Voluntarii şi lucrătorii guvernamentali din Shanghai au ridicat bariere metalice în mai multe cartiere pentru a bloca străzile mici şi intrările în complexele de apartamente, în timp ce China îşi întăreşte abordarea strictă "zero-COVID" în cel mai mare oraş al său, în ciuda plângerilor tot mai mari din partea rezidenţilor, relatează ABC News, pe baza unui raport AP.

În cartierul financiar al oraşului, Pudong, barierele - table subţiri de metal sau garduri din plasă - au fost instalate în mai multe cartiere în conformitate cu o directivă a guvernului local, potrivit Caixin, un organ media chinez de afaceri. Clădirile în care au fost găsite cazuri şi-au sigilat intrările principale, cu o mică deschidere prin care să treacă lucrătorii de prevenire a pandemiei.

La Beijing, autorităţile au anunţat o testare în masă începând de luni în districtul Chaoyang din capitala chineză, unde locuiesc peste 3 milioane de oameni.

Anunţul a declanşat panică duminică seara, băcăniile fiind golite de legume, ouă, sos de soia şi alte articole.

Un nou focar a infectat cel puţin 41 de persoane, inclusiv 26 în districtul Chaoyang, a raportat postul de stat CGTN.

China a raportat duminică 21.796 de noi infecţii cu COVID-19 transmise în comunitate, marea majoritate fiind cazuri asimptomatice în Shanghai. În toată ţara, multe oraşe şi provincii au impus o anumită versiune a blocării în încercarea de a încetini răspândirea virusului.

Cel mai recent focar, cauzat de varianta omicron extrem de contagioasă, s-a răspândit la nivel naţional, dar a fost deosebit de mare în Shanghai. Oraşul, un centru financiar cu 25 de milioane de locuitori, a numărat sute de mii de cazuri, dar mai puţin de 100 de decese de când a început focarul în urmă cu aproape două luni.

Autorităţile au schimbat modul în care numără cazurile pozitive.

Rezultatul este aproape sigur o subestimare a adevăratului număr de morţi.

Pe reţelele de socializare, oamenii au postat videoclipuri cu noile bariere înfiinţate sâmbătă, unii exprimându-şi furia faţă de măsuri. Barierele sunt menite să lase drumurile principale deblocate, a raportat Caixin.

Într-un videoclip, verificat de AP, locuitorii care părăseau o clădire din districtul Xuhui din Shanghai au spart baricada gardului din plasă de la intrarea lor din faţă şi au mers să-l caute pe paznicul despre care credeau că este responsabil pentru montarea ei.

Shanghai foloseşte un sistem pe niveluri în care cartierele sunt împărţite în trei categorii în funcţie de riscul de transmitere. Cei din prima categorie se confruntă cu cele mai stricte controale COVID-19 şi au fost ţinta principală a noilor măsuri sporite. În a treia categorie, unele clădiri permit oamenilor să-şi părăsească locuinţele şi să viziteze zonele publice.

În Shanghai, autorităţile au raportat 39 de noi decese cauzate de COVID-19, ridicând numărul oficial de decese la 4.725 până la sfârşitul zilei de sâmbătă, a anunţat duminică Comisia Naţională de Sănătate.

Blocarea oraşului a atras atenţia globală pentru abordarea sa strictă şi, uneori, consecinţele periculoase. Mulţi locuitori din oraş au întâmpinat dificultăţi în obţinerea alimentelor, recurgând la troc şi la cumpărarea în vrac. Alţii nu au putut obţine asistenţă medicală adecvată la timp, din cauza controalelor stricte asupra mişcării.

Vineri, utilizatorii de internet chinezi au distribuit un videoclip de şase minute numit "Vocile lui aprilie", care documentează unele dintre cele mai provocatoare momente publice pe care le-a trăit oraşul în perioada de izolare de aproape o lună. O parte prezintă strigatele locuitorilor unei comunităţi din Shanghai care au protestat pe 8 aprilie, ţipând: "Trimite-ne mâncare! Trimite-ne mâncare! Trimite-ne mâncare!" la unison.

Videoclipul a acoperit cronologia WeChat înainte de a fi eliminat brusc de cenzori, sâmbătă.

Autorităţile chineze au continuat să spună că strategia "zero-COVID" este cea mai bună cale de urmat, având în vedere ratele scăzute de vaccinare la persoanele de peste 60 de ani, şi că omicron ar duce la multe decese şi îmbolnăviri grave dacă ţara renunya la abordarea stricta.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Bancuri.Autoritatile chineze isi bat joc de oamenii din Shanghai.Problema este ca intind coarda mai mult decat prevede legea si s-ar putea rupe.Ar putea sa aiba loc efectul invers decat cel scontat si inceputul unui razboi civil in China.Asta ne-ar mai trebui ca in rest le avem pe toate.

    nu are nici o legatura cu asa zisul covid , se testeaza rezistenta oamenilor la restrictii pentru viitoare magarii . de ce nu se fac praf pentru alte boli , zero cancer , zero hepatite etc ?

    Catre cei doi conspirationisti de mai sus.

    Stim ca in privinta coronavirusurilor SARS, China este cea mai competenta parte stiintifica de pe planeta. Ei studiaza familia asta de peste 10 ani. Ei studiaza si efectele asupra organismului. Intrebarea este: ce stiu ei si nu stiu vesticii de se comporta in continuare foarte strict fata de Covid in timp ce vesticii au anulat orice restrictie? 

    Stiinta are studii, si chiar multe studii, ingrijoratoare. Vesticii va mint, va ascund adevarul. Testele nu mai sunt atat de precise pentru a detecta multele variante in circulatie si nici nu se mai testeaza asa de mult. Studiile moleculare, genetice privind impactul SARS-CoV-2, chiar si variantele Omicron, arata ca virusul nu este mai slab, ci a invatat sa fie mai putin iritant, sa declanseze mai putine alarme inflamatorii in sistemul imunitar, sa corupa si sa captureze mai eficient celulele sistemului imunitar. 

    Rezultatul este ca infectiile si reinfectiile vor genera mai putine decese pe termen scurt prin pneumonii. Insa sistemul cardio-vascular, cel digestiv, neuronal, sunt afectate in chiar mai mare masura decat variantele anterioare de virus.

    Decesele in exces fata de perioada anterioara pandemiei continua peste tot in lumea vestica. Ignorati masurile de protectie pe propria cheltuiala si sanatate. 

    1. Iata un exemplu al efectelor SARS-CoV-2.

      Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat că a fost raportat cel puţin un deces în legătură cu un focar misterios de boală hepatică care afectează copiii din Europa şi Statele Unite. 

      OMS a precizat că a primit până în prezent rapoarte privind cel puţin 169 de cazuri de „hepatită acută de origine necunoscută” dintr-o serie de ţări. 

      Cazurile au fost raportate la copii cu vârste cuprinse între o lună şi 16 ani, iar 17 dintre cei care s-au îmbolnăvit au avut nevoie de transplanturi de ficat. OMS nu a precizat în ce ţară a avut loc decesul. 

      Primele cazuri au fost înregistrate în Marea Britanie, unde s-au îmbolnăvit 114 copii. 

      Experţii spun că este posibil ca aceste cazuri să fie legate de un virus asociat în mod obişnuit cu răcelile, dar cercetările sunt în curs de desfăşurare. 

      „În timp ce adenovirusul este o ipoteză posibilă, investigaţiile sunt în curs de desfăşurare pentru agentul cauzal”, a declarat OMS, precizând că virusul a fost detectat în cel puţin 74 dintre cazuri. Cel puţin 20 dintre copii au fost testaţi pozitiv pentru coronavirus. 

       

      ---

      Tot ce ati citit mai sus a fost anticipat de multe studii care au dovedit ca infectiile cu SARS-CoV-2 (dar si proteina spike din vaccinuri) pot duce la o slabire a limfocitelor ucigase T, a unei dereglari a interferonului. Asta face organismul mai fragil in fata unor agenti patogeni normali, in fata carora lupta fara probleme inainte. Dupa Covid, o simpla raceala te poate pune la pat o saptamana. Iar altii, mai ghinionisti, necesita transplant de ficat. Exact ce va spuneam. 

      Sunt curios care sunt măsurile de protecție la care te referi.

      Mască peste mască, boostere la infinit, evitarea transportului public, neiesitul din casă?  

      Trist. Cei care au ramas cu aceasta frica maladiva față de un pericol mult exagerat și-au pierdut libertatea. 

      Și sunt destui. 

      Comentariul 3.1 ti-a oferit raspunsul. In rest, evidenta ta lipsa de informatii nu lasa loc dialogului. Nu avem cu cine. Pune mana pe carte, citeste si tu ceva si apoi comenteaza. Mujicule.

      Te-am ghicit și imi pare rău .

      Ești una din pagubele colaterale. Doi ani de propagandă isterică au lăsat sechele adânci. Nu e vina ta. 

      Puteai sa-mi răspunzi civilizat. Care sunt metodele de protecție? Ca sa nu ajungem la transplant de ficat:) 

      Mi-e mila de cei ca tine care trăiesc cu această teama animalica în fața drobului de sare care sta să cadă peste ei. 

      Și din păcate văd destui în jurul meu. 

      Nu mai revin. Ești irecuperabil. 

      tu de ce nu pui mana pe carte ca nu reiese ca stii ceva , ba dimpotriva pari limitat la doua trei fraze pe care le repeti ...

      Virusul se intoarce la origine si nu e vorba despre nicio conspiratie aici,e in natura lucrurilor.Pot sa se dea chinezii si-n....si-n cap,nu vor avea ce face,vor suporta consecintele cum le-a suportat toata lumea.Eu v-am mai spus ca virusul se va intoarce la origine dar nu m-ati crezut.Asta este doar inceputul,cu cat o vor lungi mai mult,cu atat va fi mai rau,este posibil sa apara varianta chinezeasca nr.2.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb