SIBEX Apropierea scadenţei ţine vie "flacăra" speculaţiilor pe Dow Jones

S.N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 17 decembrie 2014

La Sibex, prima jumătate din cea de-a doua şedinţă a săptămânii s-a derulat într-un ritm destul de alert, pe fondul variaţiilor mixte ale cotaţiei futures a Dow Jones. Speculatorii interesaţi de evoluţia indicelui american au rămas bine conectaţi la "pulsul" pieţei, mai ales după ce partea secundă a şedinţei de luni a confirmat că surprizele pot apărea mereu, întorcând cotaţia în teritoriu negativ. Marţi la ora 17:15 numărul contractelor era de 777, cu o valoare de 12,28 milioane de lei. "Evoluţia mixtă deschide calea diversificării strategiilor speculative pe termen foarte scurt, ţinând cont că doar câteva zile mai sunt până la ultima scadenţă din acest an. Jucătorii vor să profite la maxim de această perioadă de volatilitate, iar acest lucru se vede în volumul în creştere", a explicat un broker, făcând referire directă la derivatul pe indicele Dow Jones. De altfel, acesta era cel mai tranzacţionat produs, cu 610 contracte pe scadenţa decembrie. La ora 17:15, valoarea indicelui scădea cu 11 de puncte, la 17.177 de puncte. Nivelul modest de apreciere lăsa deschisă orice posibilitate pentru partea secundă a zilei. Şi pe piaţa din SUA variaţiile erau mixte după aproape o oră de la deschidere, în contextul unor deprecieri în sectorul tehnologic, care au contrabalansat creşterile din sectorul energetic. În acelaşi timp, investitorii aşteaptă şi întâlnirea de politică monetară a FED de mâine (n.r. -azi)

Perechea valutară euro/dolar era tranzacţionată pe două scadenţe, cu volume ceva mai bune comparativ cu ultimele şedinţe. La ora 17:15 se înregistrau 91 de contracte pentru martie 2014 şi 31 pentru iunie acelaşi an. Pe termenul scurt, euro avea o evoluţie pozitivă, apreciindu-se cu 0,67% faţă de moneda americană, la 1,25340 USD. Pe termen mediu, tot un "verde generos" definea evoluţia euro, care câştiga 1,71% şi era estimat la 1,25100 USD.

Se mai tranzacţiona, dar cu volume mici, şi pe segmentul derivatelor pe mărfuri, unde DEOIL_LSC ianuarie 2015 pierdea 1,52% şi era cotat la 55,04 dolari/baril, numărul contractelor fiind de 9.

Notă: comentariu realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 17:15.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Domnilor care spuneti ca sunteti btoba de carte pe BVB, care este explicatia "scaderii drastice, ca in perioada crizei 2007" a actiunilor pe bursa ???... auzim ceva, va etalati cunostintele sau ... tot vrajeli !.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb