SIBEX Atmosferă de vacanţă pe piaţa futures

S.N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 27 iulie 2016

La Sibex, prima jumătate din cea de a doua şedinţă a săptămânii s-a desfăşurat într-o atmosferă de vacanţă, profilându-se din nou o şedinţă despre care nu se poate spune mare lucru. Conform datelor de la ora 16.50, se înregistrau doar 15 contracte futures, cu o valoare situată la 105.360 lei.

Raportat la produse, prima parte a zilei de marţi a marcat în statistică doar trei tranzacţii, una cu derivatul care are ca activ suport uncia de aur, însumând 11 contracte pe scadenţa august şi două cu derivatul pe indicele Dow Jones pe scadenţa septembrie, totalizând 5 contracte.

Simbolul GOLD 16H avea o evoluţie pozitivă, uncia de aur apreciindu-se cu 1,9 dolari faţă de preţul de referinţă[1] pentru deschiderea şedinţei de tranzacţionare, cifrat la 1317,3. USD. Raportat la închiderea de luni, aurul câştiga 3,2 dolari.

În ceea ce priveşte simbolul DEDJIA 16I, aceasta era cotat pentru septembrie la 18.440 de puncte, după o depreciere de 108 puncte faţă de cotaţia de referinţă de la deschidere, calculată de ATHEXClear la 18.548 dolari. În balanţă cu nivelul de la închiderea de luni, cotaţia câştiga însă 25 de puncte. Ţinând cont de faptul că discutăm despre un volum modest, datele nu erau extrem de concludente pentru a ne putea face o imagine pe mai departe asupra direcţiei de evoluţie a cotaţiei.

Pe segmentul spot se înregistrau tranzacţii modeste pe piaţa ATS, unde se observau schimburi cu 80 de acţiuni SIN S.A., cotaţia depreciindu-se cu 1,18%, la 3,34 lei/titlu[2].

[1]preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi care reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare.

[2]Pe piaţa spot Sibex închiderea are loc la ora 18.00.

Notă: comentariu realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 16.50.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb