SIBEX Aurul se menţine în atenţia speculatorilor

S. N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 11 martie 2016

Pe piaţa Sibex, la jumătatea penultimei şedinţe a săptămânii, se înregistrau 40 de contracte futures, cu o valoare de 113.453 lei, anunţându-se unul dintre cele mai bune rezultate de până acum din martie. Volumul se datora în special tranzacţiilor cu derivatul care are ca activ suport aurul, prin simbolul GOLD 16D (n.a. - scadenţa aprilie). Conform datelor de la ora 17.30 simbolul menţionat totaliza 36 de contracte, încheiate pe fondul unei evoluţii "verzi". Astfel, cotaţia futures a metalului nobile, estimată de participanţii de la bursa sibiană se cifra la 1267 dolari/uncie, în urcare cu 5,3 dolari faţă de "start of day price"(1), stabilit de ATHEXClear la 1261,7 USD. Uncia se aprecia şi mai consistent faţă de cotaţia de la închiderea de miercuri, acumulând 13 dolari.

În ceea ce priveşte evoluţia derivatului pe Dow Jones, scadenţa martie, identificat prin simbolul DEDJIA 16C, după o perioadă în care a lipsit din statistici, acesta a spart gheaţa miercuri, fiind din nou tranzacţionat, situaţie care se menţinea şi joi, când, în dreptul produsului în discuţie figurau, după jumătate de zi, 4 contracte. Cotaţia DEDJIA 16C se menţinea peste pragul de 17.000 de puncte şi se cifra la 17.090 de puncte, în creştere cu 81 de puncte faţă de start of day price (17.009 puncte) şi cu 68 de puncte şi în raport cu nivelul de la închiderea de miercuri. Şi pe piaţa americană de la New-York se observau aprecieri la debutul şedinţei, după ce Banca Centrală Europeană a micşorat dobânda de politică monetară în zona euro la un nou minim record - 0%, hotărând totodată să injecteze noi stimulente financiare pe piaţă pentru sprijinirea revenirii economiei.

Pe ATS-ul administrat de bursa sibiană se tranzacţiona timid, înregistrându-se schimburi cu 100 de acţiuni (2) SIN S.A, la un preţ de 3,1 lei/titlu, în urcare cu 24%.

(1)Preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi care reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare

(2) Pe piaţa spot Sibex închiderea are loc la ora 18.00

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 17.30

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb