SIBEX Cotaţia futures a aurului se menţine pe plus

S. N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 10 iunie 2016

Pe piaţa Sibex, la jumătatea penultimei şedinţe a săptămânii, se înregistrau 23 de contracte futures cu o valoare de 222.467 lei, date sub ceea ce a oferit sesiunea anterioară, pe acelaşi interval orar. În statistica zilei punctau derivatele pe preţul aurului, derivatele pe Dow Jones şi cele pe cursul euro/yen japonez.

Cele mai multe contracte se consemnau pe derivatul care are ca activ suport aurul, prin simbolul GOLD 16F (n.a. - scadenţa iunie). Conform datelor de la ora 16.45 simbolul menţionat totaliza 10 contracte, încheiate pe fondul unei evoluţii "verzi". Astfel, cotaţia futures a metalului nobil, estimată de participanţii de la bursa sibiană se cifra la 1259,6 dolari/uncie, în urcare cu 5,8 dolari faţă de "start of day price" (-), stabilit de ATHEXClear la 1253,8 USD. Uncia se aprecia şi faţă de cotaţia de la închiderea de miercuri, acumulând 4,5 dolari.

În ceea ce priveşte evoluţia derivatului pe Dow Jones, scadenţa iunie, identificat prin simbolul DEDJIA 16F, în dreptul produsului în discuţie figurau, după jumătate de zi, 9 contracte. După ce a închis miercuri peste pragul de 18.000 de puncte, cotaţia DEDJIA 16F se afla de această dată pe minus şi pierdea 74 de puncte faţă de "start of day price" (18.014 puncte). În raport cu nivelul de la închiderea de miercuri DEDJIA 16F se deprecia cu 64 de puncte.

Pentru perechea euro/yen japonez se observau doar 4 contracte pe scadenţa septembrie. Moneda unică era cotată la 120,8 yeni, în minus cu 1,42% faţă de "start of day price" (121,99 yeni) şi cu 0,96% comparativ cu închiderea de miercuri.

Pe ATS-ul administrat de bursa sibiană se tranzacţiona timid înregistrându-se schimburi cu 34 de acţiuni (--) ale Mecanica Sighetu S.A., la un preţ de 10,5 lei/titlu, în urcare staţionare.

(-)Preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi care reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare

(--) Pe piaţa spot Sibex închiderea are loc la ora 18.00

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 16.45

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb