SIBEX Debut neconvingător de săptămână pentru speculatorii futures

S.N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 15 ianuarie 2013

Speculatorii de pe piaţa derivatelor de la Sibiu au avut parte de un debut de săptămână neconvingător, ritmul plasamentelor fiind scăzut. La ora 17.00, totalul contractelor încheiate se situa la numai 366. Valoarea tranzacţiilor se cifra la circa 3 milioane lei.

Dintre produsele tranzacţionate, cel mai des s-au plasat ordine pe derivatul care are la bază evoluţia indicelui american Dow Jones. Numărul contractelor DEDJIA_RON era de 112 pe scadenţa martie iar cotaţia scădea cu puncte la 13.408 puncte. Evoluţia preţului a fost însă una mixtă, "incursiunile" în teritoriul negativ începând după ora prânzului. Pe piaţa futures americană cotaţiile indicilor scădeau după ce Apple Inc s-a depreciat, pe fondul rapoartelor privind tăiere comenzilor pentru componentele iPhone.

Pentru restul produselor se înregistrau aprecieri, dar pe un nivel redus de lichiditate. Spre exemplu, pentru perechea valutară euro/dolar se observau numai 38 de contracte pe scadenţa martie. Euro se aprecia cu 0,11% faţă de dolar şi era estimat la 1,33620 USD. Pe plan extern liderii europeni au declarat că, probabil, ceea ce a fost mai rău a trecut în ceea ce priveşte criza datoriilor suverane din regiune. În acelaşi timp, dolarul s-a depreciat după ce un oficial al FED a declarat că banca ar trebui să-şi acordeze politica în vederea sprijinirii creşterii economice şi că prea multă austeritate pe termen scurt ar putea afecta negativ creşterea pe termen scurt şi mediu.

De pe segmentul derivate pe mărfuri din nou s-a remarcat contractul pe preţul petrolului. La ora 17.00 se observau 68 de contracte DEOIL_LSC pe scadenţa februarie iar cotaţia aurului negru creştea cu 0,53 % la 65,91 dolari/baril. Petrolul s-a tranzacţionat la maximul pe patru luni la New York.

Dintre contractele pe acţiuni, cele pe titlurile SIF5 au fost din nou mai atractive, Evoluţia cotaţiei DESIF5 a fost una pozitivă. Cotaţia DESIF5 martie a închis în urcare cu 0,66%, la 1,52 lei/titlu, iar numărul contractelor a fost de 75. Pentru iunie, simbolul DESIF5 a închis la 1,53 lei/acţiune, în creştere tot cu 0,66% iar numărul contractelor a fost de 24. A mai fost tranzacţionat si simbolul DEFPR martie, cu un volum mic de 13 contracte. Cotaţia DEFPR a închis la 0,6050 lei, în plus cu 1,68%.

Notă: Articol realizat confom datelor din piaţa Sibex de la ora 17.00.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb