SIBEX Debut "roşu" de săptămână pentru cotaţia futures a Dow Jones

S.N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 15 decembrie 2015

La Sibex, conform datelor de la ora 17.30, pe segmentul derivatelor se înregistrau 36 contracte futures, cu o valoare de 621.527 lei. Debutul săptămânii a fost unul dominat de tranzacţiile cu derivatul pe indicele Dow Jones, singurul produs care a generat lichiditate până la ora menţionată. Cotaţia simbolului DEDJIA 15L era estimată la 17.237 de puncte, în scădere cu 35 de puncte faţă de "start of day price"(1), calculat de ATHEXClear la 17.272 de puncte. Comparativ cu închiderea din ultima şedinţă a săptămânii trecute, preţul futures de la Sibiu al Dow Jones se deprecia cu numai 25 puncte. Se continua, aşadar direcţia negativă de la finalul săptămânii trecute, fără ca deprecierile să fie însă unele agresive, în contextul în care şi pe piaţa americană evoluţia din prima oră de după deschiderea de luni a fost una "roşie". Investitorii de pe pieţele lumii aşteaptă informaţii suplimentare cu privire la "puterea" celei mai mari economii a lumii, în condiţiile în care petrolul îşi continuă evoluţia dezastruoasă, barilul tranzacţionându-se la minimul din 11 ani.

Pentru derivatul pe cursul euro/dolar nu se înregistra niciun contract, iar preţul de referinţă pentru deschiderea şedinţei de tranzacţionare (start of day price) se situa la 1,1071 dolari.

Nici pe sistemul alternativ de tranzacţionare administrat de bursa sibiană nu se înregistraseră schimburi până cu 45 de minute înaintea închiderii şedinţei, pe acest segment de piaţă.

(1) Start of day price" este un preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi care reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare.

NOTĂ: ARTICOL REALIZAT CONFORM DATELOR DIN PIAŢA SIBEX DE LA ORA 17.30

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb