SIBEX Debut "verde" de aprilie pentru euro şi Dow Jones

S.N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 2 aprilie 2014

După finalul destul de bun al lunii martie, debutul celei de-a patra luni din an nu părea unul foarte promiţător, lichiditatea înregistrată după prima jumătate de şedinţă din aprilie fiind mai degrabă redusă. La ora 17.00, numărul contractelor era de 631, iar valoarea tranzacţiilor se cifra la 9,57 milioane de lei. Cu toate acestea, şansele îmbunătăţirii volumului erau destul de mari, conform "modelului" practicat la Sibex, unde, în partea secundă a şedinţelor de tranzacţionare, interesul speculativ creşte în funcţie de evoluţia de pe Wall-Street. Cotaţiile consemnate după jumătate de şedinţă se aflau pe plus, iar topul produselor reflecta consecvenţa participanţilor.

După aproape şapte ore de tranzacţionare, primul în top era derivatul pe indicele Dow Jones pentru care numărul contractelor era de 447 pe scadenţa iunie. Cotaţia indicelui se aprecia generos la Sibiu, cu 102 puncte, valorând 16.470 de puncte. Peste ocean, preţurile indicilor americani evoluau destul de convingător pe plus pe Wall-Street, în contextul în care investitorii aşteptau un raport privind producţia din SUA, care ar putea indica faptul că economia a trecut cu bine peste iarna aspră. DEDJIA_RON era tranzacţionat la Sibex şi pe scadenţa septembrie, pentru care cotaţia creştea cu 100 de puncte, la 16.400 de puncte.

Pe locul secund în topul zilei era derivatul pe perechea euro/dolar, tranzacţionată în lei, cu 106 contracte încheiate pe scadenţa iunie. Moneda unică câştiga teren în faţa rivalului ei principal, conform creşterii de 0,19%, la nivelul de 1,38050 USD, date consemnate la ora 17.00. Pentru scadenţa din toamnă, euro era cifrat la 1,37850 USD, preţ în staţionare. Interesul investiţional pe acest orizont mediu de timp era însă mai mic: doar 7 contracte.

De la direcţia "verde" făcea excepţie preţul futures al unciei de aur, pe scadenţa aprilie. Deprecierea era însă redusă, de numai 0,8 USD, la 1284,2 dolari/uncie. Volumul era modest, doar 19 contracte fiind înregistrate în primele şapte ore ale sesiunii.

În sectorul derivate pe acţiuni liniştea era cuvântul de bază, atât raportat la preţuri, cât şi la volum.

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 17.00.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb