SIBEX Derivatul pe aur a salvat din nou piaţa futures

S.N.
Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 24 ianuarie 2017

După ce săptămâna trecută a fost caracterizată de lipsa interesului speculativ, situaţie care a avut ca urmare o lichiditate slabă pe piaţa sibiană, debutul ultimei săptămâni a lunii în curs a fost unul ceva mai bun. La finalul şedinţei de luni, volumul de pe piaţa Sibex s-a cifrat la 78 de contracte iar valoarea echivalentă tranzacţiilor a depăşit 600.000 lei.

Derivatul pe aur a fost de departe motorul sesiunii, cu 50 de contracte pe scadenţa februarie. Simbolul GOLD 17B a înregistrat o creştere consistentă de 14,1 dolari faţă de preţul de referinţă pentru deschiderea şedinţei de tranzacţionare (start of day price), oprindu-se la 1215,5 USD.

Pentru derivatul care urmăreşte evoluţia indicelui Dow Jones s-au înregistrat 25 de contracte pe scadenţa martie 2017 (DEDJIA 17C) şi doar 2 pe scadenţa iunie (DEDJIA 17F). DEDJIA 17C, a închis la 19.705 puncte, depreciindu-se cu 184 de de puncte faţă start of day price, DEDJIA 17F a fost estimată la 19.640 puncte, în scădere cu 349 de puncte faţă de "start of day price"

S-a mai consemnat un contracte pe derivatul care urmăreşte raportul dintre lira sterlină şi dolar pe scadenţa martie, cotaţia unei monede britanice fiind estimată la 1,25USD, în urcare cu 0,64% faţă de "start of day price".

preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi care reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb