SIBEX Dezinteresul se amplifică de la o şedinţă la alta

S.N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 7 octombrie 2016

În prima jumătate a penultimei şedinţe a săptămânii, participanţii de pe piaţa Sibex au tranzacţionat doar derivatul pe aur, pe fondul continuării direcţiei descendente a preţului metalului nobil. "Zestrea" strânsă de simbolul GOLD 16J era însă una derizorie: doar 12 contracte în şapte ore şi jumătate. Valoarea acestora depăşea uşor 15.000 lei. Cotaţia futures de la Sibiu a aurului pe scadenţa octombrie era estimată la 1252,4 dolari, după o scădere de 23,2 dolari faţă de "start of day price"[1], stabilit de ATHEXClear la 1275,6 de puncte. Faţă de nivelul de la închiderea anterioară, aurul înregistra o scădere consistentă de 14,8 dolari. Aurul se deprecia şi pe plan extern sub efectul dolarului mai puternic şi aşteptărilor legate de o creştere a dobânzii de referinţă în SUA

Nici derivatele valutare şi nici derivatul pe indicele Dow Jones nu erau prezente în statistica primei jumătăţi a zilei. O situaţie similară se consemna şi pe ATS-ul administrat de operatorul de piaţă, unde nu se realizase nicio tranzacţie.

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 17.30

[1]preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi care reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. nu mai ziceti nimic de SIBEX ca-i aduceti ghinion.

    O mortaciune,sunt intepeniti in scaune si idei,,

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb