SIBEX Dow Jones a fluctuat în apropierea valorilor record

S. N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 27 noiembrie 2014

La jumătatea şedinţei de la mijlocul săptămânii, cotaţiile derivatelor tranzacţionate evoluau mixt, oferind posibilităţi de profituri speculative atât cumpărătorilor, cât şi vânzătorilor. Lichiditatea pieţei nu era deloc una spectaculoasă, situându-se în zona "gri", cu care ne-am obişnuit în această lună. La ora 17:15 se înregistrau 250 de contracte, iar valoarea tranzacţiilor se cifra la 3,9 milioane de lei.

Speculatorii preferau plasamentele pe derivatul pe indicele Dow Jones, care era cel mai tranzacţionat produs. După ce marţi cotaţia futures de la Sibiu a Dow Jones a închis la un nou record istoric, de 17.812 puncte, evoluţia din primele şapte ore ale şedinţei de miercuri a fost una mixtă, pe un culoar de 55 puncte. Astfel, s-a atins un nou record intra-day, de 17.845 de puncte. Cotaţia nu a rezistat însă în teritoriu pozitiv şi, la ora 17:15, pierdea 19 puncte, valorând 17.793 de puncte. Şi pe piaţa futures din SUA se consemnau variaţii neclare la începutul şedinţei, indicii reprezentativi fluctuând, de asemenea, în apropierea nivelurilor record, în contextul în care investitorii erau preocupaţi de datele de pe piaţa muncii, de cele privind producţia şi construcţiile de locuinţe, cu scopul de a evalua puterea economiei americane.

Dintre derivatele valutare, perechea euro/dolar totaliza 47 de contracte realizate pe scadenţa decembrie. Cotaţia euro câştiga, pentru a doua zi la rând, teren faţă de dolar, apreciindu-se cu 0,30%, până la o valoare de 1,25170 USD.

Tot pentru a doua zi la rând se tranzacţionau din nou şi derivatele pe acţiunile SIF-urilor, dar volumul era modest. Se observau 10 contracte DESIF3 martie 2015, cotaţia futures a acţiuni SIF Transilvania depreciindu-se cu 0,19%, la 0,2675 USD. Pentru DESIF4 martie 2015 volumul era de numai 5 contracte, iar cotaţia creştea cu 0,55% la 0,91 lei.

Pentru derivatele pe petrol, interesul era foarte redus. Simbolul DEOIL_LSC totaliza numai 4 contracte pe scadenţa ianuarie 2014. Cotaţia aurului negru pierdea 0,62, fiind estimată la 92,35 USD.

Notă: comentariu realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 17:15.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb