SIBEX Dow Jones pendulează în apropierea pragului de 17.000 de puncte

S.N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 14 octombrie 2015

La Sibex, prima jumătate din cea de a doua şedinţă a săptămânii a adus tranzacţii sporadice pe segmentul derivatelor, în timp ce pe piaţa spot nu se înregistra nico mişcare, fiind rândul acestui sector să dezamăgească. Datele culese la ora 17.30 indicau 26 de contracte futures, cu o valoare echivalentă de 428.310 de lei, volumul indicând, totuşi, o îmbunătăţire faţă de prima zi a săptămânii. Lipsa de alternative speculative se observa însă prin prisma numărului mic de produse tranzacţionate, mai exact doar 3: derivatul pe indicele Dow Jones, derivatul pe paritatea euro/dolar şi cel pe cursul liră sterlină/dolar, toate pe ultima scadenţă din acest an (n.r. - decembrie).

Pentru derivatul pe indicele american Dow Jones nivelul de lichiditate atras era peste ceea ce a oferit produsul în discuţie în ultima perioadă, conform datelor de la ora 17.30, înregistrîndu-se 23 contracte. După ce cotaţia futures a Dow Jones de la Sibiu a închis peste pragul de 17.000 de puncte luni, ATHEXClear a estimat un nivel şi mai generos pentru preţul de referinţă de la deschiderea şedinţei de tranzacţionare, stabilindu-l la 17.148 de puncte. Cu toate acestea, evoluţia ulterioară deschiderii a fost una de sens negativ, cotaţia coborând la 16.995 de puncte, după o depreciere de 153 de puncte. Raportat la închiderea de luni DEDJIA 15L se deprecia cu 45 de puncte.

Pentru perechea euro/dolar se înregistrau doar 2 contracte, iar cotaţia unei monede unice era estimată la 1,1420 USD.

"Start of day price" este definit ca preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare, după caz, care este stabilită de către SIBEX pentru fiecare instrument financiar derivat în parte şi agreată în prealabil de ATHEXClear. "Start of day price" este diseminat şi disponibil în sistemul de tranzacţionare pentru fiecare instrument financiar în parte.

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 17.30.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb