La Sibex, puţini au fost cei care au crezut că piaţa va ieşi din amorţeală după începutul de săptămână slab, (n.r. - doar 478 de contracte - luni 7. 06) şi după apatia din primele jumătăţi ale sesiunilor. Dar evoluţia Dow Jones a fost încă o dată "injecţia de adrenalină" necesară speculatorilor. Astfel, au urmat trei şedinţe bune, când pe fondul mişcărilor de preţ ale Dow Jones, s-au consemnat rezultate mult peste media ultimei perioade: 1143 de contracte - marţi 8 iulie, 1644 de contracte - miercuri 9 iulie, maximul din aproape două săptămâni şi 1275 de contracte - joi 10 iulie. Şedinţa de vineri 10 iulie a adus o scădere a volumului la 731 de contracte cu o valoare de aproape 12 milioane de lei. În aceste condiţii, volumul pe întreaga săptămână a fost de 5271 de contracte, cu o medie de 1054 de contracte/şedinţă, care nu mai fusese atinsă de aproape o lună, mai exact din săptămâna 16-21 mai.
Ca şi în toate celelalte şedinţe ale perioadei în discuţie, speculaţiile cu derivatul pe Dow Jones au predominat vineri, cu 650 contracte pe scadenţa septembrie. Preţul indicelui s-a apreciat cu 38 de puncte, închizând la 16.872 de puncte. Evoluţia a fost una corelată cu piaţa americană de pe Wall-Street, unde indicii reprezentativi s-au apreciat vineri, oprind cea mai mare scădere săptămânală din aprilie încoace, după ce acţiunile unor companii reprezentative din mediul online, cum sunt Amazon.com Inc. şi eBay. Inc. au condus revenirea pieţei de la direcţia descendentă generată de grijile privind "stresul financiar" din Europa.
Perechea euro/dolar nu a atras vineri o lichiditate ridicată, cu numai 43 de contracte pe scadenţa septembrie. Euro a fost cotat la 1,3605 dolari, după o apreciere de numai 0,04%.
Pe segmentul derivatelor pe mărfuri, speculaţiile cu aur nu s-au remarcat, jucătorii pierzându-şi momentan interesul pentru preţul metalului nobil. S-au mai observat câteva tranzacţii cu derivatul DEOIL_LSC august. Cotaţia futures a barilului a înregistrat o scădere de 2,18% la 100,73 dolari.