SIBEX Interes pentru derivatele valutare

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 18 august 2016

În prima parte a şedinţei de tranzacţionare la Sibex, atenţia investitorilor a fost monopolizată de contractele futures având active suport paritatea lira sterlină/dolar, respectiv euro/dolar.

Dacă în sesiunea anterioară cotaţiile au urmărit tendinţa de pe pieţele internaţionale, de depreciere a dolarului, ziua de miercuri a adus primele tentative de recuperare din partea monedei americane.

Tranzacţiile cu perechea GBP/USD s-au derulat în intervalul 1,3017 - 1,3035, cu ultima tranzacţie la 1,3030, în scădere cu 30 de pips faţă de start of day price[1].

O evoluţie asemănătoare a avut şi perechea euro/dolar. Pentru scadenţă septembrie 2015, derivatul EU USD a marcat ultima tranzacţie la 1,1320, o scădere de 86 de puncte.

Favoritul speculatorilor din ultimele sesiuni, contractul GOLD, cu o lichiditate mai scăzută de această dată, a consemnat ultimul preţ la 1349.8, în scădere cu 0,65%.

[1]"Start of day price" este definit ca preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare, după caz, care este stabilită de către SIBEX pentru fiecare instrument financiar derivat în parte şi agreată în prealabil de ATHEXClear. "Start of day price" este diseminat şi disponibil în sistemul de tranzacţionare pentru fiecare instrument financiar în parte.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb