SIBEX Lichiditatea a coborât la cel mai slab nivel din acest an

S. N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 20 februarie 2017

Pe piaţa futures de la Sibiu, săptămâna trecută a adus o diminuare a interesului speculativ, lichiditatea coborând la 208 contracte, cu circa 30% sub totalul din cea de-a doua săptămână a lunii. Şedinţa de vineri 17 februarie a fost una care a reflectat cel mai bine situaţia menţionată, cu numai 24 de contracte realizate, acesta fiind cel mai slab rezultat de până acum din acest an. Valoarea tranzacţiilor de vineri a fost de aproape 500.000 lei.

Singurul produs tranzacţionat vinerea trecută a fost derivatul care urmăreşte evoluţia indicelui Dow Jones, pe scadenţa martie de anul curent. Cotaţia estimată de participanţi s-a oprit la 20.560 de puncte, după o scădere de 93 de puncte faţă de "start of day price"[1]. Cotaţia s-a depreciat şi comparativ cu închiderea de joi 16 februarie, pierzând 34 de puncte.

De menţionat este că şedinţa de vineri a fost ultima zi de tranzacţionare pentru contractul futures OILSC, scadenţa martie 2017 (OILSC17C).

[1] preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi care reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb