SIBEX Lichiditatea derivatelor continuă să fie redusă

S.N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 26 noiembrie 2014

Speculaţiile futures de pe piaţa Sibex din prima jumătate din cea de-a doua zi a săptămânii au fost modeste, datele de la ora 17:15 indicând un volum puţin sub 300 de contracte. Valoarea echivalentă tranzacţiilor se cifra la 4,14 milioane de lei. Spre deosebire de tiparul clasic al şedinţelor de la bursa sibiană, ziua de marţi a adus speculaţii pe segmentul derivatelor pe acţiuni autohtone care nu mai intrase de mult în preocupările jucătorilor. Produsul tranzacţionat era DESIF3, scadenţa martie 2015, pentru care se observau 30 de contracte. Cotaţia futures a unei acţiuni SIF Transilvania era estimată pentru prima scadenţă trimestrială a anului viitor la 0,2680 lei, în creştere cu 0,37%.

Cea mai mare parte a volumului zilei provenea însă tot de pe segmentul indici unde derivatul care urmăreşte evoluţia Dow Jones strângea peste 200 de contracte, încheiate pe fondul unei evoluţii nehotărâte, pe un culoar de 64 de puncte. La ora 17:15 cotaţia futures de la Sibiu a celui mai cunoscut indice din lume staţiona la 17.775 de puncte, lăsând deschise porţile pentru orice direcţie, în funcţie de piaţa americană. În cadrul acesteia, la începutul sesiunii de tranzacţionare se înregistrau fluctuaţii în apropierea valorilor-record la care indicii reprezentativi au închis luni, după ce datele care au indicat că economia americană a crescut în trimestrul al treilea mai mult decât estimările iniţiale au fost puse în umbră de scăderea încrederii consumatorilor.

Pentru perechea euro/dolar, tranzacţionată în lei, numărul contractelor încheiate era de 20 pe scadenţa decembrie. Moneda unică a reînceput să câştige uşor teren faţă de dolar şi era cotată la 1,24790 USD, în creştere cu 0,28%.

Pe segmentul derivatelor pe mărfuri lichiditatea era redusă. Numărul contractelor DEOIL_LSC noiembrie era de numai 17, iar barilul creştea cu 0,67% la 76,33 USD.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb