SIBEX Lira sterlină cotată la 1,32 dolari

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 26 august 2016

În şedinţa de joi, perechea liră sterlină dolar a fost singura care a reuşit să spargă monopolul tranzacţiilor cu contracte futures având activ suport metalul galben.

Pentru scadenţa septembrie, lira a fost tranzacţionată la valoarea de 1,3234 dolari, în scădere cu 0,10% faţă de "Start of day price"[1].

Restul tranzacţiilor s-au desfăşurat în nota dominantă a săptămânii, cu derivatul GOLD în rol principal.

Faţă de ziua anterioară, cotaţiile s-au înscris pe un trend descendent. Astfel, dacă prima tranzacţie s-a efectuat la valoarea de 1.321,20, următoarele operaţiuni au coborât preţul până la 1.317,30 (-1,5%).

În total, până la ora 17, pe piaţa instrumentelor derivate au fost transferate 28 de contracte, în valoare de peste 48000 lei.

[1]"Start of day price" este definit ca preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare, după caz, care este stabilită de către SIBEX pentru fiecare instrument financiar derivat în parte şi agreată în prealabil de ATHEXClear. "Start of day price" este diseminat şi disponibil în sistemul de tranzacţionare pentru fiecare instrument financiar în parte.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb