SIBEX Lira sterlină şi euro câştigă teren în raport cu dolarul

(S. N. )
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 5 februarie 2016

După ce şedinţa de miercuri a surprins cu evoluţia din partea secundă, când volumul a crescut puternic, ajungând la un total de 113 contracte, cel mai bun rezultat din acest an dar şi din ultimele cinci luni (n.a. - din 27.08.2015), aşteptările pentru sesiunea de joi erau unele mari. Cu toate acestea, după mai bine de jumătate de şedinţă, rezultatul erau unul destul de slab: 28 de contracte, cu o valoare de 425.946 lei. Astfel, responsabilitatea unui eventual rezultat bun cădea tot pe umerii părţii secunde a zilei.

Vedeta sesiunii precedente, mai exact derivatul pe cursul liră sterlină/dolar, pe scadenţa martie, care a totalizat 70 de contracte miercuri, a fost slab speculată în primele şapte ore şi jumătate ale zilei de joi. La ora 17,30 totalul pe acest simbol era de numai 6 contracte, iar moneda britanică era estimată la 1,4615 USD continuându-şi aprecierea faţă de dolar cu un câştig de 0,16% raportat la închiderea din şedinţa anterioară. Tot pe segmentul derivatelor valutare se mai tranzacţiona perechea euro/dolar, atât pe scadenţa martie, cât şi pe iunie. Simbolul EUUSR 16C totaliza 3 contracte, iar moneda unică valora 1,1250 USD, apreciindu-se cu 0,37% faţă de preţul de referinţă pentru deschiderea şedinţei de tranzacţionare, calculat de ATHEXClear la 1,1122 dolari. Comparativ cu preţul de închidere anterior euro creştea cu 0,72%. Pentru EUUSR 16F se înregistra un singur contract, iar moneda unică valora 1,1153 dolari, în urcare cu 0,28% faţă de start of day price. Şi pe pieţele externe dolarul dădea semne de slăbiciune după ce miercuri s-a consemnat cea mai mare scădere faţă de euro de la începutul lui decembrie 2015 încoace, datele dezamăgitoare privind sectorul serviciilor din SUA fiind văzute ca o piedică în faţa politicii FED de creştere a dobânzii de referinţă.

Simbolul DEDJIA 16C acumula, conform datelor de la ora menţionată, un total de 16 contracte şi înregistra o variaţie negativă de 25 de puncte faţă de start of day price, calculat de ATHEXClear la - 16.377 de puncte. Cotaţia de 16.352 de puncte înregistrată la ora menţionată era însă mai mare cu 152 de puncte în raport cu cotaţia de la închiderea şedinţei anterioare.

Pe ATS-ul Sibex se înregistrau schimburi cu 48.642 de acţiuni Selca, iar cotaţia SELC 0,50 lei, aflându-se în staţionare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb