SIBEX Numărul contractelor futures din nou foarte redus

S. N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 17 octombrie 2016

Pe piaţa futures de la Sibiu, ultima şedinţă a perioadei 10-14 octombrie nu s-a evidenţiat cu nimic, fiind cea mai slabă a săptămânii trecute. Lipsa de interes a fost atât de evidentă încât nu a fost atinsă nici "norma" modestă de câteva zeci de contracte cu care ne-am obişnuit, la închiderea sesiunii, consemnându-se numai 10 contracte cu o valoare de 173.586 lei.

În sesiunea de vineri, derivatul care are ca activ suport indicele Dow Jones a fost cel mai cerut produs, statistica reţinând 9 contracte pe scadenţa martie 2017 (simbolul DEDJIA 17C). Cotaţia futures de la Sibiu a indicelui american a închis la 18.083 de puncte, în scădere cu 172 de puncte faţă de "start of day price" dar în urcare cu 123 de puncte peste nivelul de la închiderea de joi.

Pe segmentul derivatelor valutare a fost încheiat un singur contract pe perechea euro/yen japonez pe scadenţa decembrie anul curent. Moneda unică europeană a fost cotată la 114,73 USD, în minus 0,18% faţă de "start of day price"[1].

În cele cinci şedinţe ale săptămânii trecute s-au înregistrat doar 129 de contracte, lichiditatea derivatelor fiind foarte slabă.

[1]preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi care reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb