SIBEX O nouă şedinţă dezamăgitoare pe piaţa derivatelor

S. N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 12 mai 2017

După rezultatul foarte slab de miercuri când s-au consemnat doar 4 contracte, prima jumătate din penultima şedinţă a săptămânii a menţinut bursa sibiană în aceiaşi stare de paralizie, conturându-se un nou rezultat dezamăgitor. Concret, la ora 17:45 se consemnau doar 3 contracte futures cu o valoare ce se apropia de 50.000 lei.

Simbolul DEDJIA 17I care urmăreşte evoluţia cotaţiei Dow Jones pe scadenţa septembrie puncta cu 2 contracte, încheiate pe fondul unei scăderi de 256 de puncte în raport cu "start of day price"[1] (21.092 puncte). Cotaţia consemnată după aproape 8 ore de la startul zilei se cifra la 20.836 de puncte. În raport cu nivelul de închiderea din şedinţa anterioară DEDJIA 17I pierdea doar 22 de puncte.

Pe segmentul derivatelor valutare se înregistra un singur contract pe perechea liră sterlină/dolar. Moneda unică era cotată la 1,2945 USD, în coborâre cu 0,24% faţă de cotaţia de referinţă pentru deschiderea şedinţei (1,2979 dolari).

[1]preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi care reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb