SIBEX O nouă zi fără istoric la Bursa din Sibiu

S.N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 21 octombrie 2015

La Sibex, prima jumătate din cea de a doua şedinţă a săptămânii nu a adus nimic spectaculos, participanţii continuând să stea în afara "ringului" de tranzacţionare a derivatelor. Nici ATS-ul operatorului nu se afla într-o situaţie mai bună, fiind complet ignorat de investitori. Conform datelor de la ora 16.15, pe piaţa la termen se înregistrau doar 14 contracte futures, cu o valoare de 233.281 de lei, totaluri în nota obişnuită. Aceleaşi date indicau tranzacţionarea a două produse, anume derivatul pe indicele Dow Jones pe scadenţa decembrie 2015 şi derivatul pe cursul de schimb euro/dolar, pe acelaşi termen.

Simbolul DEDJIA 15L totaliza 13 contracte, iar cotaţia sa se deprecia cu 193 de puncte faţă de "start of day price" (1), calculat de ATHEXClear la 17.299 de puncte, valorând 17.095 de puncte. În raport cu nivelul de la închiderea de luni, cotaţia futures de la Sibiu a indicelui pierdea doar 30 de puncte. Numărul poziţiilor deschise pe produsul în discuţie era de 47. Puţinii participanţi activi aşteptau, probabil, deschiderea de la NYSE pentru a observa o potenţială direcţie clară de evoluţie, după ce futures-ul pe indici din SUA a fluctuat mai degrabă nehotărât, în contextul publicării rezultatelor financiare ale unor companii. Astfel, datele trimestriale dezamăgitoare ale IBM au fost contrabalansate de rezultatele mai bune decât estimările ale altor companii cum sunt United Technologies Corp. sau Travelers Cos.

Pentru derivatul pe perechea euro/dolar, identificat prin simbolul EUUSR se înregistra un singur contract, iar cotaţia futures a unei monede unice europene era estimată la 1,1362 USD, în scădere cu doar 0,03% faţă de "start of day price", calculat la 1,1365 USD.

(1) preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi care reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare.

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 16.15.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb