SIBEX Pe fondul revenirii creşterilor, cumpărătorii au mai recuperat din pierderi

S.N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 17 aprilie 2013

După ce luni, pe fondul scăderilor, lichiditatea pieţei futures de la Sibiu a fost una ridicată, cea de-a doua şedinţă a săptămânii a menţinut volumul la un nivel bun, dar pe o direcţie opusă a preţurilor. La jumătatea şedinţei se observau 1141 contracte iar valoarea acestora era de 12,51 milioane lei. Evoluţia preţurilor era una favorabilă strategiilor pe cumpărare, cotaţiile celor mai tranzacţionate produse înregistrând creşteri. Deşi în primele trei-patru ore ale sesiunii interesul a fost modest, situaţia s-a schimbat după apariţia ştirilor de pe piaţa americană şi după deschiderea de pe Wall-Street.

Sectorul derivatelor pe indici furniza liderul şedinţei, nimeni altul decât simbolul DEDJIA_RON. Pe scadenţa iunie se înregistrau 564 de contracte pe indicele american. Speculatorii care s-au încumetat să-şi deschidă noi poziţii pe cumpărare se aflau câştig, iar cei care le aveau deja deschise din zilele anterioare, au mai recuperat câte ceva din pierderea cauzată de scăderea drastică de luni. Conform datelor de la ora 17.30, indicele câştiga 77 de puncte, valorând 14.622 de puncte. Pe piaţa futures americană indicii înregistrau o evoluţie pozitivă, indicând o revenire pe plus, după cea mai severă scădere din noiembrie 2012 încoace, în condiţiile în care investitorii aşteptau publicarea unui raport privind o posibilă creştere a construcţiilor de locuinţe în martie. Aceste aşteptări au fost confirmate şi evoluţia de la NYSE din prima oră a şedinţei era una promiţătoare, înregistrându-se creşteri.

Speculatorii care au pariat pe evoluţia parităţii euro/dolar au încheiat la Sibex 214 contracte pe scadenţa iunie, date valabile la ora 17.30. Euro recupera din terenul pierdut faţă de dolar, influenţat de evoluţiile de pe piaţa valutară internaţională, unde atât moneda americană cât şi yenul s-au depreciat faţă de moneda europeană.

Pe segmentul derivatelor pe aur se consemna o uşoară scădere a intensităţii speculaţiilor cu preţul metalului preţios comparativ cu şedinţa de luni. La ora 17.30, numărul contractelor SIBGOLD aprilie era de 191. Cotaţia unciei se aprecia cu 15 dolari şi era cotată la 1377 USD.

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 17.30.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb