SIBEX Preţul futures al euro îşi continuă declinul faţă de dolar

S.N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 10 martie 2015

După ce prima săptămână din martie a fost una slabă ca volum, în pofida unor evoluţii mai mult decât interesante ale cotaţiilor, şedinţa de la debutul săptămânii curente nu a impresionat în prima sa jumătate. Totuşi, ea propunea, după aproape opt ore de la deschidere, un volum mai bun decât totalurile zilnice înregistrate săptămâna trecută, cu excepţia şedinţei din 2 martie. Astfel, conform datelor de la ora 18.00, se înregistrau 42 de contracte, iar valoarea echivalentă acestora era de 464.268 de lei. Se înregistrau tranzacţii pe patru produse, anume derivatele pe Dow Jones, euro/dolar, petrol şi aur.

Pentru simbolul DEDJIA 15C, prin care este identificat derivatul ce are ca activ suport indicele Dow Jones pe scadenţa martie de anul curent, se înregistrau 15 contracte, iar cotaţia futures de la Sibiu a indicelui american se situa la 17.960 de puncte. Evoluţia sa era una pozitivă, înregistrându-se un avans de 89 de puncte faţă de preţul de referinţă pentru deschiderea şedinţei de tranzacţionare (start of day price)(-), calculat de ATHEXClear la 17.871 de puncte. În comparaţie cu cotaţia consemnată la închiderea ultimei şedinţe a săptămânii trecute, DEDJIA 15C creştea cu 128 de puncte. Numărul poziţiilor deschise pe derivatul pe Dow Jones pe scadenţa martie era de 76.

După ce vinerea trecută s-au realizat ultimele tranzacţii pe contractul euro/dolar cu scadenţa martie, aceasta ajungând la maturitate, şedinţa de luni a adus, în prima sa jumătate, 15 contracte pe cursul dintre cele mai cunoscute monede din lume, pe scadenţa iunie. Euro era estimat la 1,0850 dolari, cotaţie în minus cu 0,70% faţă de start of day price (1,0927 USD).

De pe segmentul derivatelor pe mărfuri se contabilizau 7 contracte pe simbolul GOLD 15D (n.r. - scadenţa aprilie). Uncia de aur era estimată la 1173,6 dolari, în scădere cu 26,4 USD faţă de "strat of day price", cifrat la 1200 USD/uncie.

Se mai consemnau 5 contracte pe simbolul OILSC 15C. Cotaţia unui baril era estimată la 49,47 USD, cu doar 0,18 USD în minus faţă de "start of day price", calculat la 49,65 USD şi în minus cu 0,38 dolari în raport cu cotaţia de la închiderea de vineri.

(-)preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi care reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 18:00.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb