SIBEX Prima săptămână din octombrie a acutizat criza de lichiditate

S. N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 10 octombrie 2016

Pe piaţa futures de la Sibiu prima săptămână din octombrie a evidenţiat criza de lichiditate, în care se zbate operatorul de piaţă. Astfel, în cele cinci şedinţe ale perioadei 3-7 octombrie s-au înregistrat doar 86 contracte, unul dintre cele mai slabe rezultate săptămânale din acest an. Ultima şedinţă a perioadei în discuţie (n.r. - 7.10) a fost una în aceeaşi notă, la închiderea acesteia fiind consemnate numai 18 contracte cu o valoare de 112.190,4 lei. 12 dintre acestea au fost încheiate pe derivatul GOLD, care are ca activ suport aurul, scadenţa vizată fiind octombrie. Simbolul GOLD 16J a rămas în teritoriu negativ, cu un minus de 15,4 USD faţă de cotaţia de referinţă pentru deschiderea şedinţei (start of day price(1). Deprecierea nu a fost la fel de consistentă şi faţă de cotaţia de închidere de marţi, aurul apreciindu-se cu numai 0,8 dolari. Cotaţia de la închidere a fost de 1251,6 USD. Şi pe pieţele externe aurul şi-a extins seria negativă, cotaţia futures din SUA a metalului nobil înregistrând vineri a şasea sesiune de scădere la rând, cu o depreciere totală de 5% pe întreaga săptămână, cea mai amplă coborâre săptămânală din aproape 3 ani.

Pentru derivatul care are ca activ suport indicele Dow Jones s-au consemnat doar 4 contracte pe scadenţa decembrie. Pentru DEDJIA 16C, cotaţia futures de la Sibiu a închis la 18.102 puncte, în scădere cu 331 de puncte faţă de "start of day price".

Au mai fost încheiate şi 2 contracte pe cursul liră sterlină/dolar, pe scadenţa decembrie anul curent. Moneda britanică a fost cotată la 1,2365 USD, în minus cu 2,35% raportat la "start of day price".

(1)preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi care reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb