SIBEX Revenirea market- makerilor a adus un imbold pieţei

S.N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 28 mai 2014

Market-makerii şi-au reluat activitatea în şedinţa de marţi, iar lichiditatea pieţei a primit un imbold, mai ales prin prisma speculaţiilor pe contractul care urmăreşte evoluţia Dow Jones. Imboldul în discuţie nu a scos însă din zona modestă a volumului şi restul produselor futures, speculatorii tranzacţionând cu prudenţă pe segmentul valutar sau pe cel al derivatelor pe mărfuri. La ora 17.15 numărul contractelor consemnate pe întreaga piaţă era de 767, cu o valoare de peste 12 milioane lei.

Pentru derivatul pe indicele Dow Jones, numărul contractelor era, la ora menţionată, de 665 pe scadenţa iunie, produsul deţinând aproape 87% din volumul total. Cotaţia futures a indicelui american a evoluat mixt la Sibiu şi, la ora menţionată scădea cu numai 3 puncte la 16.646. puncte. Cotaţiile de peste ocean evoluau "verde" în condiţiile în care indicele Standard & Poor's 500 a ajuns la un nivel record după ce comenzile pentru bunurile de folosinţă îndelungată au crescut în mod neaşteptat. "Dacă pe Wall-Street aprecierile vor fi puternice, şi cotaţia futures de la Sibex a Dow Jones se va înscrie pe aceeaşi linie, cu toate că evoluţia din prima jumătate de zi a fost una neconcludentă", a anticipat un broker.

Pe segmentul valutar, simbolul EUR/USD_RON, scadenţa iunie beneficia de 46 de contracte, iar cotaţia euro scădea cu 0,08%, la 1,36340 USD.

Pe segmentul mărfurilor aurul se afla în scădere pentru ambele produse disponibile. Astfel, se observau 13 contracte SIBGOLD pe scadenţa iunie şi 9 contracte SIBGOLD_RON iunie. Uncia pierdea 17,2 dolari raportat la simbolul SIBGOLD, valorând 1275,6 USD şi scădea cu 15 dolari raportat la SIBGOLD_RON, valorând 1277 USD.

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 17.15

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb