SIBEX Săptămâna 6 - 10 august, cea mai slabă de la începutul anului

S.N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 13 august 2012

La Sibex, ultima zi a săptămânii trecute a mai salvat oarecum impresia de dezinteres lăsată de jucătorii futures în şedinţele anterioare. Volumul a crescut la 2.636 de contracte cu o valoare de 31,39 milioane lei, sesiunea fiind cea mai bună din întreaga săptămână. Totuşi, şi acest total a fost unul mai degrabă mic spre mediu. Per total, în săptămâna 6-10 august, numărul contractelor futures încheiate la bursa sibiană a fost de 7.911, cu o valoare de aproape 87 de milioane de lei. Practic, cu acest volum, s-a înregistrat cea mai slabă săptămână de tranzacţionare de la începutul anului curent.

Vineri, interesul speculativ s-a îmbunătăţit pe segmentul derivatelor valutare datorită perechii euro/dolar. În cele peste 13 ore de tranzacţionare au fost încheiate aproape 1.500 de contracte pe paritatea amintită. Închiderea a găsit euro în creştere cu 0,11%, la o cotaţie de 1,2272 dolari. Raportat la toată săptămâna, euro a pierdut însă 0,56%, iar numărul contractelor a fost de 2.567, perechea valutară ocupând locul secund în topul produselor.

Tot pe segmentul derivate valutare, speculatorii au tranzacţionat vineri 105 contracte euro/leu. Moneda naţională s-a apreciat faţă de cea unică europeană pe scadenţa septembrie, euro închizând la 4,5653 lei, după o scădere de 0,21%. De-a lungul intervalului 6-10 august, euro s-a depreciat faţă de leu cu 1,72%, direcţie corelată cu oficialul publicat de BNR, şi datorată intervenţiilor indirecte de susţinere a leului realizate de Banca Naţională. Numărul total al contractelor euro/leu încheiate în cinci şedinţe a fost de 521.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb