SIBEX Speculaţiile cu Dow Jones, motivul revenirii jucătorilor pe piaţă

S.N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 23 aprilie 2014

După ziua liberă de luni 21.04, când participanţii au avut parte de tradiţionala mini-vacanţă de Paşti, săptămâna de tranzacţionare a debutat promiţător la Sibex, speculatorii demonstrând după jumătate de şedinţă că s-au deconectat rapid de la atmosfera de sărbătoare.

Direcţia pe care evoluau cotaţiile derivatelor la Sibex era una mixtă iar atitudinea speculatorilor faţă de produsele disponibile indica menţinerea preferinţei "standard" pentru derivatele pe indicele Dow Jones, acesta fiind motivul principal al revenirii jucătorilor pe piaţă.

Conform datelor de la ora 17.00, numărul total al contractelor era de 1065, iar valoarea tranzacţiilor se cifra la aproape 17 milioane lei. Din acest total, un număr de 65 de contracte au rezultat în urma închiderii poziţiilor rămase deschise pe contractele DEOIL_LSC, după ce scadenţa mai 2014 a ajuns la final vinerea trecută.

Derivatul pe indicele Dow Jones deţinea aproape 89% din volum prin 937 de contracte pe scadenţa iunie. Cotaţia indicelui creştea cu 76 de puncte, fiind estimată la 16.425 de puncte. Cotaţia indicelui, estimată de jucătorii de pe piaţa sibiană, evolua corelat cu bursa din SUA, unde indicele S&P 500 se îndrepta spre a şasea zi consecutivă de apreciere iar Dow Jones înregistra de asemenea creşteri, după ce companii importante au ridicat nivelul de optimism al investitorilor raportând rezultate peste aşteptări. "Speculatorilor de la Sibex le-a fost dor de Dow Jones după ce vinerea trecută piaţa americană a fost închisă, iar luni cea autohtonă. Această atractivitate sporită are la bază faptul că în SUA se derulează sezonul de primăvară al raportărilor companiilor, rezultatele acestora provocând mişcări importante ale indicilor", a explicat un broker implicarea jucătorilor de la Sibex.

Pentru restul produselor interesul era foarte redus, doar două simboluri depăşind, după şapte ore de speculaţii, nivelul de 20 şi 10 contracte. Acestea erau perechea euro/dolar cu 22 de contracte pe scadenţa iunie şi derivatul pe petrol cu simbolul DEOIL_LSC cu 12 contracte pe scadenţa iunie. Euro era cotat la 1,38130 USD, preţ în scădere cu 0,09% iar petrolul la 102,76 dolari, după o apreciere de 2,76 USD.

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 17.00

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb