Creşterile cotaţiilor au revenit pe piaţa futures de la Sibiu în sesiunea de la mijlocul săptămânii. În pofida semnalelor pozitive, sentimentul de prudenţă a persistat în rândul speculatorilor iar lichiditatea a rămas modestă în prima jumătate a şedinţei de miercuri. La ora 17.15 numărul contractelor era de 3800 cu o valoare de 35,48 milioane lei. Ritmul de apreciere s-a redus ulterior în mod simţitor şi s-a consemnat chiar trecerea în teritoriu negativ pentru preţurile unor produse.
Distribuţia contractelor pe active nu a adus surprize, speculatorii preferând, ca şi în ziua anterioară, derivatul pe indicele Dow Jones. Cu 1849 de contracte încheiate pe scadenţa martie până la ora 17.15, acesta era cel mai tranzacţionat activ. Cotaţia sa creştea cu 30 puncte, până la 12.778 puncte. Pentru scadenţa iunie Dow Jones avansa cu 36 puncte şi valora 12.710 puncte. Această evoluţie a urmărit piaţa derivatelor pe peste ocean, unde preţul futures al celui mai urmărit indice s-a apreciat, investitorii aşteptând un raport privind numărul angajărilor din sectorul privat. Publicarea acestuia a indicat o creştere a nivelului angajărilor de către companiile americane şi a determinat o deschidere pe plus la NYSE.
Speculaţiile pe cursurile valutare au ilustrat o evoluţie nehotărâtă. Euro a început ziua pe plus faţă de dolar, recuperând din deprecierea de marţi. Apoi, s-a observat o monedă unică în pierdere de viteză, aprecierea temperându-se şi cotaţia intrând chiar pe minus. La ora 17,15 moneda unică avea o variaţie zero faţă de dolar pentru scadenţele martie şi iunie, aflându-se la valori de 1,31150 şi 1,31230 USD. Pe pieţele externe, moneda comună a fluctuat, înregistrând iniţial aprecieri pentru ca mai târziu să se tranzacţioneze aproape de cel mai scăzut nivel din ultimele două săptămâni faţă de dolar.
Pe segmentul mărfuri contractul futures pe aur înregistra o corecţie uşoară de 0,6 USD, fiind cotat la 1674,6 USD. Numărul contractelor SIBGOLD pe scadenţa aprilie era de 710.
Pe piaţa derivatelor pe acţiuni se observau 142 de contracte DESIF3 martie, cotaţia depreciindu-se cu 1,79% la 0,7120 lei/acţiune. Au fost încheiate şi 119 contracte DESIF5 martie iar o acţiune a fost cotată la 1,4148 lei, cu o creştere de 0,34% pe scadenţa martie. O creştere de 0,27% până la 0,62 lei/titlu s-a observat şi pentru derivatele pe acţiunile Fondul Proprietatea, scadenţa iunie.
Notă: Articol realizat confom datelor din piaţa Sibex de la ora 17.15.