La Sibex, după jumătate din şedinţa de la mijlocul săptămânii, se înregistrau 1352 de contracte futures. Valoarea echivalentă acestora era de aproape 20 de milioane lei. Interesul speculativ era unul în revenire, volumul depăşindu-l pe cel consemnat la finalul sesiunii de marţi. Elementul care a contribuit decisiv la îmbunătăţirea lichidităţii a fost evoluţia cotaţiei Dow Jones, care a fluctuat în ambele sensuri, provocând speculatorii.
Ca şi în ziua precedentă, când DEDJIA_ RON a reuşit să depăşească derivatul pe acţiunile SIF4 în partea a doua a zilei, aşa cum anticipaseră brokerii, cea mai bună lichiditate se menţinea pe sectorul derivatelor pe indici. Pe scadenţa martie se înregistrau 1078 de contracte DEDJIA_RON. Plasamentele s-au realizat în condiţiile în care s-a înregistrat o variaţie pe un culoar de 105 puncte. La ora 17.30 cotaţia futures a celui mai mediatizat indice din lume valora la bursa sibiană 16.362 de puncte, în creştere cu 35 de puncte. La aceeaşi oră, pe piaţa futures americană, variaţiile indicilor erau uşor negative ca efect al încetinirii creşterii din China şi în contextul în care erau aşteptate progrese privind criza din Ucraina.
O îmbunătăţire a interesului se observă raportat la segmentul derivatelor pe mărfuri. Astfel, specularea preţului aurului se realiza pe simbolul SIBGOLD aprilie pentru care se consemnau 119 contracte. Uncia creştea cu 20,4 dolari şi era estimată la 1367,5 USD. Pentru derivatul care urmăreşte preţul petrolului numărul contractelor era de 55. Cotaţia DEOIL_LSC pe scadenţa aprilie era de 98,48 dolari, în scădere cu 1,22%.
Speculatorii care au pariat pe evoluţia parităţii euro/dolar au încheiat 39 de contracte pe scadenţa martie. Moneda comună câştiga teren faţă de dolar, aprecierea sa fiind de 0,28%, la 1,3900 USD. La aceeaşi intensitate se mai specula şi perechea euro/yen japonez, care atrăgea 47 de contracte pe scadenţa aprilie. Moneda unică valora 142,75 yeni, în creştere uşoară cu 0,04%
Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 17.30.