SIBEX Volumul derivatelor, din nou, în scădere

S.N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 13 iulie 2016

După rezultatul ceva mai bun de luni, când pe piaţa futures au fost consemnate 52 de contracte, prima jumătate a zilei de marţi a readus starea de pasivitate în rândul participanţilor. Conform datelor de la ora 17.30, se înregistrau doar 19 contracte, valoarea acestora fiind situată la aproape 340.000 lei.

Pentru derivatul pe indicele american Dow Jones se înregistrau 15 contracte încheiate pe scadenţa septembrie şi 3 contracte pe scadenţa decembrie. Cotaţia DEDJIA 16I (n.a - septembrie) se deprecia cu 75 de puncte faţă de "start of day price"(1) (18.173 puncte) şi valora 18.220 de puncte. În balanţă cu nivelul de la închiderea zilei anterioare se observa însă o apreciere de 47 de puncte. Pentru decembrie, DEDJIA 16L valora 18.147 de puncte, după o depreciere de 240 de puncte în raport cu cotaţia de referinţă de la deschidere, (18.387 puncte) dar câştiga 147 de puncte faţă de închiderea de luni. Şi la NYSE se prefigura o evoluţie "verde", a indicilor reprezentativi, susţinuţi de creşterea perspectivelor de sănătate economică la nivel mondial.

În sectorul valutar, derivatul care are ca activ suport perechea euro/dolar puncta cu un singur contract pe scadenţa decembrie. Moneda unică era cotată la 1,1160 dolari, în scădere cu 0,52% faţă de "start of day price" (1,1218 USD). Cotaţia euro se aprecia însă cu 0,56% faţă de nivelul de închidere de luni.

După ziua anterioară, în care a a dat semne că revine în preferinţele participanţilor, derivatul pe aur nu a fost prezent la apel, în prima parte a sesiunii.

Pe ATS-ul administrat de Sibex se înregistrau schimburi cu 819 acţiuni Sigstrat, cotaţia valorând 0,20 lei/titlu, în staţionare(2).

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 17.30

(1) Preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi care reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare.

(2) Pe piaţa spot Sibex închiderea are loc la ora 18.00

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb