SIBEX Volumul derivatelor rămâne la un nivel foarte redus

S. N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 5 aprilie 2017

După volumul modest consemnat în prima şedinţă din aprilie, participanţii de pe piaţa Sibex au fost la fel de pasivi în prima parte a sesiunii de marţi 4 aprilie. Astfel, conform datelor de la ora 17.30 numărul contractelor futures înregistrate era de numai 16 iar valoarea tranzacţiilor se situa la aproape 181.000 lei. Principala cauză a volumului redus continuă să fie volumul modest consemnat pe derivatul care are ca activ indicele Dow Jones respectiv ignorarea totală a derivatului pe aur, care nu mai intră de şedinţe bune în vizorul participanţilor la piaţă. Singurul produs care mai mişca ceva era derivatul pe cursul euro/dolar cu scadenţa iunie pentru care se înregistrau 14 contracte, încheiate pe fondul unei evoluţii descendente a cotaţiei euro faţă de dolar. Moneda unică era estimată pentru vara acestui an la 1,0693 USD, cu 0,49% sub "start of day price" (1.0745 USD). Comparativ cu închiderea de luni, euro pierdea 0,17%. Pentru scadenţa septembrie se consemna un singur contract euro/dolar iar moneda unică europeană era cotată la 1,0773 USD, după o scădere de 0,70% faţă de "start of day price"[1](1,0849 USD) şi cu numai 0,07% faţă de nivelul la care a închis sesiunea anterioară.

Şi simbolul DEDJIA 17I (scadenţa septembrie) puncta tot doar la simplu nivel de statistică atrăgând un singur contract în primele şapte ore şi jumătate ale şedinţei. Cotaţia sa se situa la 20.487 de puncte, după o scădere de 353 de puncte faţă de cotaţia de referinţă pentru deschiderea şedinţei de tranzacţionare (20.840 puncte). Raportat la închiderea de luni, cotaţia pierdea 104 puncte.

[1]preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi care reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare.

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 17.30

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb