SIBEX Volumul săptămânal a depăşit 11.000 de contracte

S.N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 22 aprilie 2013

Şedinţa de vineri 19 aprilie a fost una bună, menţinându-se nota de interes întâlnită pe parcursul întregii săptămâni trecute. În peste 13 ore de tranzacţionare au fost încheiate aproape 2000 de contracte iar valoarea totală a tranzacţiilor s-a ridicat la 25 milioane lei. De-a lungul întregii săptămâni, speculatorii de la Sibex au încheiat 11.155 de contracte. Este cel mai bun volum săptămânal consemnat în acest an, cu o medie de 2231 de contracte pe zi. Direcţia predominantă diin ultima şedinţă a fost una pozitivă, cotaţiile futures are celor mai lichide produse înre-gistrând în majoritate creşteri.

Cel mai tranzacţionat produs a fost derivatul pe Dow Jones cu 1218 contracte. Cotaţia DEDJIA a închis la 14.467 de puncte, în urcare cu 27 de puncte. Evoluţia "verde" a fost susţinută de creşterile înregistrate vineri pe Wall-Street, pe fondul rezultatelor bune ale unor companii cum ar fi Capital One Financial Corp. sau Google Inc., care au raporat câştiguri ce au depăşit estimările analiştilor.

Contractele pe cursurile valutare nu au lipsit din strategiile participanţilor de la Sibex, care au pariat pe paritatea euro/dolar, tranzacţionată în lei dar şi pe contractul euro/yen japonez. Raportul dintre moneda unică şi cea americană a indicat o uşoară superioritate a euro, care a închis cu un plus de 0,11%, la 1,3065 USD pentru scadenţa iunie. Numărul contractelor pe acest termen a fost de aproape 200. Pentru perechea euro/yen au fost încheiate 114 contracte. Euro a crescut puternic, cu 1,14%, la 130,12 yeni. Moneda din Japonia şi-a continuat declinul şi pe plan extern, depreciindu-se cu cel puţin un procent faţă de toţi concurenţii săi prin-cipali.

Pe segmentul mărfuri, produsul care a ieşit în evidenţă vineri a fost derivatul pe preţul petrolului, S-au înregistrat 238 de contracte DEOIL _LSC pe scadenţa mai. Preţul barilului a crescut cu 0,35% la 88,7 dolari. S-au mai consemnat şi 20 de contracte DEOIL_LSC pe scadenţa iunie. Barilul a crescut cu 0,23%, la 88,2 USD. Pentru derivatele pe aur, lichiditatea a scăzut, în condiţiile unei volatilităţi mai reduse. Preţul unciei a închis cu creşteri uşoare.

Pe segmentul derivate pe acţiuni lichiditatea de vineri a fost foarte redusă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb