SIBIU Drepturile de preferinţă emise de Sibex, tranzacţionate în premieră

Decebal N. Todăriţă
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 3 septembrie 2010

Pe piaţa Sibex, la mijlocul săptămânii, participanţii au tranzacţionat atât pe segmentul spot, cât şi pe cel futures. La o zi după admiterea la tranzacţionare a drepturilor de preferinţă emise de S.C. B.M.F.M. S.A., s-au observat şi primele tranzacţii. De-a lungul zilei au fost tranzacţionate 5609 drepturi de preferinţă, preţul unui drept fiind de 0,22 lei. Deţinătorul a două drepturi poate subscrie la o acţiune emisă de SC BMFM, în cadrul majorării de capital în derulare. Caracteristicile valorilor mobiliare admise la tranzacţionare sunt număr total: 22.602.720, drepturi pe piaţă: RIGHTS, având simbolul SBX RIGHTS.

În ceea ce priveşte tranzacţiile cu derivate, acestea au fost realizate pe fondul continuării tendinţei pozitive pe segmentul acţiunilor şi al indicilor. Această evoluţie a avut loc sub influenţa directă a creşterii spectaculoase de marţi de pe Wall-Street. A continuat de asemenea şi tendinţa de acumulare a unor noi poziţii futures, totalul general ajungând, de-a lungul zilei, la 35.200. Intensitatea transferurilor a fost ceva mai redusă, până la ora 17:15 fiind încheiate circa 3500 contracte cu o valoare de 12,11 milioane de lei.

Pe segmentul acţiunilor, derivatele pe titlurile SIF 5 Oltenia (DESIF5) şi-au menţinut dominaţia cu echivalentul a 2,57 milioane de acţiuni transferate până la ora 17:15 prin cele 2570 contracte încheiate. Participanţii au luat în vizor toate scadenţele disponibile, cea mai lichidă fiind septembrie. În ceea ce priveşte evoluţia preţurilor, evoluţia a fost una integral pe plus, pe un culoar între 1,3630 şi 1,38 lei/acţiune.

Pe piaţa mărfurilor contractul pe aur, şi-a tăiat partea leului cu 124 de contracte. Metalul galben a marcat o nouă zi de creştere a cotaţiei, de această dată preţul pe uncie crescând cu 6,4 dolari.

Pe segmentul indicilor, contractul futures pe Dow Jones Industrial Average (DEDJIA_RON) a evoluat corelat cu bursa americană, situân­du-se pe "verde" până la ora 17:15, când numărul contractelor era de peste 600.

Pe sectorul derivatelor valutare preţul euro s-a apreciat pentru septembrie, fiind estimat la 4,2879 lei. Moneda unică a evoluat tot pe creştere şi pentru finalul anului (scadenţa decembrie), pentru care se situa la 4,3452 lei.

Sibex disclaimer: Comentariul a fost realizat conform datelor din piaţă de la ora 17,15, după aceasta urmând să apară modificări ale numărului total de contracte, poziţiilor deschise şi valorii respectiv ale cotaţiilor datorită programului de tranzacţionare prelungit până la ora 19.00. Datele exacte sunt disponibile pe site-ul .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

02 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4950
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2900
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9032
Gram de aur (XAU)Gram de aur361.1841

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb