SIBIU Investitorii, atraşi de DJIA

Cristina Pădure
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 25 iunie 2010

La Bursa din Sibiu, şedinţa de tranzacţionare de ieri a fost interesantă atât din punct de vedere al evoluţiei preţurilor, cât şi a orientării investitorilor. Astfel, piaţa spot a câştigat teren în topul preferinţelor jucătorilor.

În piaţa derivatelor, cotaţiile au deschis şedinţa cu deprecieri, urmând ca pe parcursul sesiunii preţurile să se "înverzească." Pe acest fond, s-au contabilizat 7.240 contracte (7.230 futures şi 10 options) perfectate din 1.422 tranzacţii, cu o valoare aferentă tranzacţiilor de 22,46 milioane lei. Numărul poziţiilor deschise futures şi options a crescut la 40.080.

Interesul crescut al investitorilor faţă de derivatul indicelui american Dow Jones Industrial Average este dovedit de creşterea poziţiilor des­chise pe acest activ suport. Pe scadenţa decembrie, poziţiile nou deschise, în această sesiune, au fost de 1860, dintr-un total de 2130 poziţii deschise. (creştere de 688% a poziţiilor fata de şedinţa precedentă). Cotaţia pentru scadenţa decembrie a fost de 10.114 puncte, în timp ce pentru septembrie a fost de 10.170 puncte.

Perechea valutară Eur/Ron-DEC10 a înregistrat aprecieri de 0,07%, preţul întâlnit la sfarşitul şedinţei fiind de 4.331 lei pentru un euro. Pentru MAR11 cotaţia futures la Euro a fost de 4,3439 lei, în urcare cu 0,23%.

Sibex disclaimer: Comentariul a fost realizat conform datelor din piaţă de la ora 17,15, după aceasta urmând să apară modificări ale numărului total de contracte, poziţiilor deschise şi valorii respectiv ale cotaţiilor DEDJIA, datorită programului de tranzacţionare prelungit pentru contractul futures pe indicele american Dow Jones, care se tranzacţionează până la ora 19.00. Datele exacte sunt disponibile pe site-ul www.sibex.ro < http://www.sibex.ro >.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb