SIBIU Tranzacţii cu 2,2% din capitalul social al Sibex

Decebal N. Todăriţă
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 8 decembrie 2010

Cea de-a doua şedinţă a săptămânii a readus creşterile, înregistrate pe toate simbolurile cu excepţia derivatelor valutare. De asemenea, s-a remarcat revenirea interesului investitorilor pentru segmentul spot unde s-au înregistrat tranzacţii pe ambii emitenţi listaţi. În evidenţă au ieşit acţiunile Bursei din Sibiu, având simbolul SBX, cu un volum de 505.470 de titluri reprezentând 2,23% din capitalul social al societăţii. Tranzacţiile au fost realizate la un preţ de 1,45 lei/acţiune, cotaţia închizând în scădere cu 3 bani. Volumul schimburilor cu acţiunile SBX a fost cel mai bun din ultimele 11 şedinţe. Pe sistemul alternativ de tranzacţionare administrat de Sibex s-au înregistrat schimburi cu 42.899 de acţiuni ale Prodplast Imobiliare. Cotaţia unui titlu PPLI a variat între un maxim de 3,98 lei şi un minim de 3,50 lei/acţiune. La ora închiderii o acţiune PLLI valora 3,55 lei, aflându-se în staţionare.

Pe segmentul futures volumul de transfer era, la ora 17.30 de 3400 contracte cu o valoare de 27 milioane lei. Cel mai lichid instrument era derivatul pe indicele Dow Jones Industrial Average cu circa 2000 contracte, încheiate până cu o oră şi jumătate înaintea închiderii. Tranzacţiile au fost realizate în contextul în care bursele europene şi cotaţia futures a indicelui DJIA au înregistrat aprecieri importante, după ce în şedinţa de ieri indicele DJIA închidea la NYSE cu un minus de 0.17%. Astfel, pe scadenţa Decembrie 2010 indicele DJIA, ieri, creştea cu 67 puncte faţă de cotaţia de la închiderea şedinţei precedente, în timp ce pe scadenţa Martie 2011 creşterea era de 95 puncte. Şi pe scadenţa Iunie 2011 se înregistra o apreciere importantă de 94 puncte.

Derivatele pe acţiunile SIF5 au revenit pe plus în şedinţa de marţi după ce în prima zi a săptămânii s-au depreciat in ton cu pieţele externe. Creşterile din cea de a doua şedinţă a săptămânii au venit pe fondul corelării cu piaţa suport unde indicele Bet-Fi a evoluat pe plus dar şi cu pieţele europene care au crescut la rândul lor. Volumul de transfer a fost unul mai mic comparativ cu ziua anterioară dar s-a menţinut la un nivel destul de bun de circa 1800 contracte, cele mai multe pe scadenţa din această lună pentru care cotaţia se aprecia cu 1,3%.

O evoluţie interesantă cu creşteri importante a avut şi aurul, sub influenţa directă a pieţelor externe. Metalul galben a atins astăzi un nou maxim al tuturor timpurilor pe pieţele din New York şi Londra, investitorii refugiindu-se din nou în investiţiile in metale preţioase.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Are Sima nevoie de bani, ca am impresia ca s-a cam prajit la Dow Jones. Si a mai fraierit pe cineva...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb