SIEGFRIED MUREŞAN, NEGOCIATOR-ŞEF AL PARLAMENTULUI EUROPEAN PE BUGET: "Trebuie să folosim resursele publice astfel încât sectorul privat să aibă încredere în economie"

ADI IACOB
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 6 martie 2017

Europarlamentarul propune ca tinerii de 18 ani să beneficieze de un abonament gratuit de o lună pentru călătorii cu trenul în Europa

Europarlamentarul PMP Siegfried Mureşan, negociator-şef al Parlamentului European pe bugetul Uniunii Europene pentru 2019, şi-a prezentat, vineri, priorităţile pentru noul buget, privind crearea locurilor de muncă şi întărirea securităţii, afirmând: "Convingerea mea este că locurile de muncă sunt create în sectorul privat, nu în sectorul de stat, iar datoria noastră este să folosim resursele publice limitate pe care le avem astfel încât sectorul privat să aibă încredere în economie, să investească".

Domnia sa propune alocarea unei ponderi cât mai mari din bugetul UE către domeniile care duc la creştere economică şi la generarea de locuri de muncă.

De asemenea, Sigfried Muresan a precizat că va propune alocarea unor sume cât mai mari pentru infrastructură, cercetare şi inovare, adaugând că "acestea sunt domeniile care duc la îmbuntăţirea competitivităţii UE".

O altă problemă adusă în discuţie de Siegfried Mureşan sunt alocările bugetare pentru securitate, despre care a spus că ar trebui rezolvate cât mai curând.

Europarlamentarul a afirmat: "Companiile nu vor crea locuri de muncă, oamenii nu se pot dezvolta dacă nu se simt în siguranţă. (...) Vrem să securizăm bine frontierele externe ale UE şi pentru securitatea internă vreau să alocăm resursele pe care le avem la dispoziţie pentru întărirea agenţiilor UE care au responsabilităţi în domeniul justiţiei şi apărării interne, adică FRONTEX, Europol şi Eurojust".

Pe lângă priorităţile prezentate, Sigfried Mureşan a adăugat că susţine acordarea în mod gratuit a unui bilet de tren pentru tinerii în vârstă de 18 ani, cu care să poată călători pe continent, motivând această propunere cu studiile care arată că 64% dintre angajatori apreciază experienţele internaţionale ale noilor angajaţi.

Domnia sa a declarat: "Este vorba despre acordarea către fiecare tânăr european care împlineşte 18 ani, în mod gratuit şi finanţat de bugetul UE, a unui bilet de tren InterRail, valabil 30 de zile în 30 de state europene, membre ale UE şi câteva state din afară, astfel încât să poată călători gratuit în Europa pentru a cunoaşte alte state europene, pentru a acumula experienţă internaţională".

Potrivit europarlamentarului, această propunere este acceptată de o majoritate a membrilor Parlamentului European.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb