ZIARUL BURSA

06 martie 2017
Ediţia din 19.10.2024
"ASF are obligaţia să solicite OMV PETROM să majoreze capitalul social cu valoarea terenurilor"

DAN PAUL, PREŞEDINTELE ASOCIAŢIEI BROKERILOR, CĂTRE CURTEA DE CONTURI: "ASF are obligaţia să solicite OMV PETROM să majoreze capitalul social cu valoarea terenurilor"

ANCUŢA STANCIUPiaţa de Capital / 6 martie 2017

Dan Paul: "Acţionarul majoritar OMV riscă să îşi piardă cota de 51%, iar Fondul Proprietatea s-a grăbit deja să-şi micşoreze participaţia în cadrul OMV PETROM SA" 

Ministerul Energiei: "La acest moment au fost obţinute certificate de atestare a dreptului de proprietate pentru majoritatea terenurilor"

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) ar putea interveni, prin pârghiile legale pe care le deţine, să solicite OMV PETROM să procedeze la majorarea capitalului social prin aport în natură cu contravaloarea terenurilor pentru care a obţinut titlul de proprietate de la Statul Român, potrivit unui document obţinut de ziarul BURSA trimis recent de Dan Paul, preşedintele Asociaţiei Brokerilor către Curtea de Conturi.

SIF Moldova cere introducerea acţiunii în răspundere împotriva membrilor conducerii Iaşitex

ÎN RĂZBOI CONTINUU CU ŞTEFAN VUZA  SIF Moldova cere introducerea acţiunii în răspundere împotriva membrilor conducerii Iaşitex

A.S.Piaţa de Capital / 6 martie 2017

SIF Moldova, care deţine 29% din compania de textile "Iaşitex" Iaşi, a solicitat, săptămâna trecută, Consiliului de Administraţie completarea ordinii de zi a convocatorului Adunării Generale a Acţionarilor "Iaşitex" cu revocarea întregului Consiliu de Administraţie, din cauza unei pierderi în cursul anului 2015 de peste 4 milioane lei, precum şi pentru că nu a fost adoptată nicio măsură concretă pentru rezolvarea situaţiei nelegale generate de participaţiile la capitalul social al persoanelor afiliate.

BVB convoacă acţionarii pentru aprobarea fuziunii cu Sibex

BVB convoacă acţionarii pentru aprobarea fuziunii cu Sibex

A.S.Piaţa de Capital / 6 martie 2017

Consiliul de Administraţie al BVB a hotărât, la finalul săptămânii trecute, convocarea Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor în data de 12/13 aprilie 2017 pentru aprobarea finală a fuziunii prin absorbţie dintre Bursa de Valori Bucureşti, în calitate de societate absorbantă şi SIBEX în calitate de societate absorbită.

Foc încrucişat pe frontul dopajului!

Foc încrucişat pe frontul dopajului!

OCTAVIAN DANSport / 6 martie 2017

Lupta pentru supremaţie în sport antrenează forţe imense, care de multe ori nu au absolut nicio legătură cu ideile de mişcare sănătoasă sau de fair-play.

Investitori activi pe piaţa cărnii de vită, în SUA

Investitori activi pe piaţa cărnii de vită, în SUA

A.V.Internaţional / 6 martie 2017

Cotaţia futures a cărnii de vită a crescut vineri, pe piaţa americană, cumpărătorii şi vânzătorii fiind activi în condiţiile în care au tot apărut informaţii privind cererea susţinută din domeniu. Investitorii au vândut, săptămâna trecută, contracte cu scadenţa în aprilie şi, în acelaşi timp, au cumpărat contracte pe scadenţe mai târzii.

"Sunt îngrijorat din cauza ratei de absorbţie a fondurilor europene în România"

SIEGFRIED MUREŞAN, EUROPARLAMENTAR "Sunt îngrijorat din cauza ratei de absorbţie a fondurilor europene în România"

ADI IACOBCompanii / 6 martie 2017

Europarlamentarul PMP Siegfried Mureşan, negociator-şef al Parlamentului European pentru bugetul Uniunii Europene din 2019, afirmă că ţara noastră a absorbit, în exerciţiul bugetar 2014-2020, numai 528 de milioane de euro din cauză că România are acreditate numai două autorităţi de management din zece, necesare pentru procesul de plăţi.

Surse: "Generali" se retrage din Olanda

Surse: "Generali" se retrage din Olanda

A.V.Internaţional / 6 martie 2017

"Assicurazioni Generali" SpA, cel mai mare asigurator din Italia, a angajat banca franceză "BNP Paribas" SA pentru consultanţă în vânzarea subsidiarei sale din Olanda, ca parte a planului de majorare a profiturilor şi de reducere a costurilor pe pieţele mai slabe, spun surse citate de Reuters.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 6 Martie 2017

MACRO NEWSLETTER 6 Martie 2017

.Internaţional / 6 martie 2017

Vânzările retail din Germania au scăzut neaşteptat în ianuarie 2017, cu o rată lunară de 0,8%, după o stagnare în luna precedentă, iar creşterea anuală a fost de 2,3%, după un avans de 0,4% în luna anterioară. Vânzările de produse alimentare au...

"Arabesque" lansează primul magazin de retail MatHaus

R.R.Companii / 6 martie 2017 /

"Arabesque", furnizor de materiale de construcţii şi finisaje din ţara noastră, a realizat o investiţie de aproximativ 10 milioane de euro în primul său magazin sub brandul MatHaus, care va fi inaugurat săptămâna aceasta.

Precizări de la UPC

Precizări de la UPC

Companii / 6 martie 2017

Compania telecom UPC a ţinut să facă anumite clarificări pornind de la articolul "UPC dă cu o mână convorbiri gratuite fix/mobil şi ia cu alta viteze la net" apărut în BURSA din 01.03.2017.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo