MIRCEA TITUS DOBRE: "Legea turismului va fi gata la 1 iulie"

Ziarul BURSA #Companii #Legislatie / 6 martie 2017

Legea turismului va fi gata la 1 iulie şi va fi realizată împreună cu asociaţii şi patronate reprezentantive din domeniu, a anunţat, vineri, ministrul turismului Mircea Titus Dobre, citat de News.ro. Oficialul a adăugat că specialiştii vor lucra la această lege în baza ultimului draft, precizând: "Legea turismului nu există, facem o lege nouă. La toate întâlnirile avute cu asociaţiile de profil, patronate, am spus că vreau să o facem împreună. I-am întrebat: vreţi să facem o lege stufoasă care înseamnă să închidem tot în această lege şi plecăm cu ea sau vreţi să facem o lege dinamică? O lege dinamică ce înseamnă? Se fac nişte principii, nişte definiţii de bază pe care deocamdată nu le avem sau le luăm din alte legi, le aducem în acelaşi coş ca parte de definiţii, apoi pentru că domeniul turismului este destul de dinamic se pot regla ulterior anumite chestiuni prin hotărâri de guvern".

Ministrul de resort a spus că urmează să fie refăcut Comitetul Consultativ al Turismului, care, împreună cu reprezentanţii patronatelor şi asociaţiilor din domeniu, va lucra la textul legii: "Trebuie să adun pe toată lumea la masă. Am spus că se reface Comitetul Consultativ în Turism. Asta înseamnă Ministerul Turismului, la masă cu unităţile private şi se lucrează pe nişte comisii".

Întrebat de jurnalişti dacă litoralul va fi pregătit la 1 mai pentru noul sezon estival, ministrul a spus că este convins că hotelierii vor fi pregătiţi să-şi întâmpine turiştii.

Domnul Dobre menţionează: "Sunt convins că vor fi pregătiţi toţi hotelierii la 1 mai şi chiar mai devreme, ţinând cont de faptul că sunt privaţi şi ei îşi oferă serviciile, în momentul în care un turist este cazat şi nu este mulţumit, vă daţi seama că în afară de faptul că nu se va mai duce acolo, dar va spune şi altora".

Ministrul turismului: "Voucherele de vacanţă vor intra în vigoare de la 1 iulie şi vor fi valabile un an"

Voucherele de vacanţă vor intra în vigoare de la 1 iulie şi vor fi valabile un an, însă hotelierii de pe litoral au cerut ca acest lucru să se întâmple mai devreme pentru ca oamenii să poată folosi tichetele pentru sejururi la mare, potrivit ministrului turismului.

Prim-vicepreşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc, Nicolae Bucovală, a declarat că, potrivit programului de guvernare, voucherele ar fi trebuit să intre în vigoare la 1 martie.

Domnia sa a precizat: "Acum se duc undeva la 1 iulie. L-am rugat pe domnul ministru, că este târziu pentru litoral la 1 iulie, şi l-am rugat să devanseze cu o lună, de la 1 iunie, în aşa fel încât cei care beneficiază de vouchere să aibă posibilitatea să şi cumpere un sejur la mare. Sigur că nici la 1 iulie nu e rău, dar vor funcţiona mai puţin pentru litoralul românesc, dar mai mult probabil pentru zona de munte".

Ministrul Turismului a explicat motivul pentru care voucherele de vacanţă vor intra în vigoare de la 1 iulie, spunând că vor putea fi utilizate timp de un an: "Voucherele de vacanţă nu sunt bugetate la ora actuală, ele vor fi bugetate la rectificarea care va avea loc în vară. Trebuie să facem în primul rând o modificare de act normativ, după cum am anunţat şi colegii din sală, astfel încât de la 1 iulie vor intra în vigoare. Ele sunt valabile un an. Nu putem spune că sunt pierdute aceste vouchere de către cei de pe litoral. Mare parte trebuie să se ducă şi în zona montană. Asta este discuţia, că toată lumea într-un fel vrea să tragă doar pentru el. Haideţi să ne înţelegem, trebuie să tragem toţi pentru ţara asta, avem o ţară frumoasă, trebuie să avem toţi aceeaşi linie".

El a menţionat că valoarea unui voucher este de 1.450 de lei, iar la companiile de stat sau majoritar de stat valoarea tichetelor poate ajunge până la şase salarii minime pe economie.

Ulterior, prim-vicepreşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc a propus să fie introduse şi vouchere de sănătate, care să fie acordate pensionarilor în funcţie de cuantumul pensiei.

Nicolae Bucovală a declarat: "Propunem ca fiecare pensionar din România să primească, în funcţie de cuantumul pensiei, un voucher de sănătate pe care să-l cheltuie pentru odihnă şi tratament, pentru recuperare, nu să meargă în afara ţării sau să se ducă la schi. Sigur că aici vorbim de 5-5,5 milioane de pensionari, iar efortul bugetar după calculele noastre nu este atât de mare pentru că o mare parte din bani, cam 60-70 la sută, se întorc în bugetul statului".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb