Investitori activi pe piaţa cărnii de vită, în SUA

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional #Agro-alimentar / 6 martie 2017

Investitori activi pe piaţa cărnii de vită, în SUA

Cotaţia futures a cărnii de vită a crescut vineri, pe piaţa americană, cumpărătorii şi vânzătorii fiind activi în condiţiile în care au tot apărut informaţii privind cererea susţinută din domeniu. Investitorii au vândut, săptămâna trecută, contracte cu scadenţa în aprilie şi, în acelaşi timp, au cumpărat contracte pe scadenţe mai târzii.

Vineri, la Chicago Mercantile Exchange, preţul cărnii de vită în viu cu livrare în aprilie a ajuns la 116,20 cenţi livra (o livră = circa jumătate de kilogram), cu 0,04% mai mare decât în ziua precedentă. Cotaţia cărnii de vită pentru îngrăşare cu acelaşi termen de livrare a fost de 122,35 cenţi/livră, în urcare cu 0,4% faţă de ziua anterioară.

Creşterea recentă a preţului cărnii de vită a determinat specialiştii să estimeze că fundamentele de avans pe termen scurt sunt încurajatoare, dar evoluţia contractelor cu termen în aprilie sugerează că, luna viitoare, preţurile vor mai slăbi.

Un trader din domeniu, citat de Reuters, a afirmat: "Marjele mai bune şi cererea de carne de vită sunt stimulente pentru procesatorii care plătesc ceva mai mult, în această perioadă, pentru carnea de vită. Dar, în acelaşi timp, sunt multe contracte pe carne de vită ce vor fi vândute în această săptămână".

David Anderson, expert la Texas A&M AgriLife Extension Service, susţine, conform feedstuffs.com, că preţurile de pe piaţa cărnii de vită au urcat în ultima vreme, în condiţiile în care fermierii şi procesatorii încearcă să facă faţă cererii.

David Anderson spune: "Preţul cărnii de vită obţinută prin îngrăşare pe păşune a crescut ca urmare a unei cereri bune pe piaţa din SUA şi în exterior. Cererea pentru bovine vii a sporit atât din partea fermelor, cât şi a procesatorilor de carne, care se gândesc că vor obţine profituri bune de la supermarketurile cărora le distribuie produsele, respectiv de la consumatorii care cumpără din magazine cu discount".

Anderson anticipează că preţurile vor mai urca în această primăvară, fiind posibil să asistăm la un vârf în aprilie.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Tranzactiile ca tranzatiile ... in SUA, dar la noi septel mai exista? In Rusia septelul s-a refacut cu introducerea sanctiunilor din partea SUA, si a raspunsului cu refuzul de produse alimentare din partea "napastuitilor", noi din "cooperare" europeana am ajuns sa importam carne si legume si in general alimente, ceea ce duce in final la vinzarea terenurilor catre cei care, culmea, produc in UE si exporta in Romania (mai scump decit daca ar vinde direct unde produc, adica Romania).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7609
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2692
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8894
Gram de aur (XAU)Gram de aur422.4014

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb