Siemens Healthineers anunţă instalarea în premieră a sistemului MAGNETOM Flow în România

F.D.
Companii / 25 aprilie

Siemens Healthineers anunţă instalarea în premieră a sistemului MAGNETOM Flow în România

În cadrul unui eveniment de amploare ce a reunit profesionişti din domeniul medical naţional cât şi internaţional, Siemens Healthineers a anunţat instalarea în premieră a MAGNETOM Flow în România, o tehnologie inovatoare de rezonanţă magnetică (MRI) proiectată pentru a îmbunătăţi capacităţile de diagnostic şi a creşte eficienţa în îngrijirea pacienţilor. La evenimentul organizat de Siemens Healthineers România pe 24 aprilie au participat personalităţi marcante la nivel naţional şi internaţional din domeniile medical, ştiinţific şi educaţional, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Această lansare marchează nu doar un moment istoric pentru România, ci şi contribuie direct la poziţionarea ţării noastre pe harta inovaţiei, tehnologiei şi educaţiei. După lansarea internaţională de la Viena de la începutul lunii februarie, instalarea MAGNETOM Flow la Clinica Dorna Medical, care urmează să îşi deschidă porţile în luna iunie a acestui an în Borşa, este dovada pionieratului asumat de Siemens Healthineers România de a implementa această tehnologie de vârf, pentru prima oară, în ţara noastră.

MAGNETOM Flow aduce o evoluţie semnificativă în domeniul imagisticii medicale, oferind o serie de beneficii esenţiale pentru pacienţi şi profesioniştii din domeniul sănătăţii. Cu tehnologia sa inovatoare, acest sistem MRI permite obţinerea de imagini de înaltă calitate, cu rezoluţie superioară şi claritate remarcabilă, facilitând un diagnostic precis al diferitelor afecţiuni medicale. Capacităţile sale avansate de imagistică permit medicilor să identifice şi să evalueze mai bine leziunile şi patologiile, conducând astfel la alegerea celor mai eficiente strategii de tratamanet, personalizate pentru fiecare pacient. În plus, MAGNETOM Flow este prima platformă (T) 1.5 pentru imagistică prin rezonanţă magnetică de la Siemens Healthineers cu circuit de heliu închis, etanş pe viaţă, fără ţeavă de evacuare a heliului şi care, în caz de pierdere a acestuia, permite repunerea automată în funcţiune, fără nicio intervenţie din partea echipei de service Siemens Healthineers.

Evenimentul din 24 aprilie, care a marcat o premieră pentru România, dar şi aniversarea a 40 de ani de tehnologie MAGNETOM pe piaţă, a reunit profesionişti care au dezbătut cele mai recente noutăţi din domeniu şi implicaţiile pe care le are o astfel de tehnologie inovatoare. Panelul de discuţie a fost moderat de Dr. Claudia Oanea, Managing Director Siemens Healthineers Romania, iar interlocutorii săi au fost: Cristian Buşoi, Preşedinte ITRE, membru în Parlamentul European, Prof. Bogdan Pană, lector în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila", Prof. Ioana Gheonea, Preşedinte al Comitetului de tineret ESR (Societatea Europeană de Radiologie), Dr. Daniel David, Rector al Univeristăţii "Babeş-Bolyai", Sonja Wehsely, Executive Vice President CEECA Siemens Healthineers, Ginny Wu, Global Product Manager (MRI) Siemens Healthineers, Dominik Pawlinker, Business Manager MR CEECA Siemens Healthineers şi Florin Preoteasa, Business Development Manager MR CEECA.

Unul dintre avantajele majore ale MAGNETOM Flow este capacitatea sa de a îmbunătăţi experienţa pacientului în timpul procedurilor de scanare MRI. Datorită designului ergonomic şi tehnologiilor avansate de reducere a zgomotului şi de accelerare a scanării, MAGNETOM Flow oferă o experienţă mai confortabilă şi mai plăcută pentru pacienţi. Reducerea timpului de scanare cu până la 50% şi eliminarea necesităţii repetării procedurilor nu doar îmbunătăţesc confortul pacientului, ci şi cresc eficienţa şi productivitatea în cadrul unităţilor medicale. În plus, MAGNETOM Flow se remarcă prin versatilitate, putând fi utilizat pentru o gamă largă de aplicaţii medicale, de la imagistica cerebrală şi a coloanei vertebrale până la cea cardiacă şi oncologică.

Instalarea MAGNETOM Flow la Clinica Dorna Medical din Borşa este rezultatul unei colaborări de succes între sectorul public şi cel privat. MAGNETOM Flow va fi instalat la Clinica Dorna Medical, care se va deschide în luna iunie acestui an, urmând ca pacienţii aferenţi ariei geografice, precum şi cei de la Spitalul Borşa, să beneficieze şi ei de această tehnologie inovatoare. Colaborarea nu doar aduce imagistica medicală de ultimă generaţie mai aproape de comunitate, ci îi scuteşte pe pacienţi de parcurgerea unei distanţe de peste 100 de km pentru a ajunge la primul centrul medical pentru scanări MRI. Prin extinderea accesului la MAGNETOM Flow şi la Spitalul Borşa, Siemens Healthineers se asigură că pacienţii din regiune au acces uşor la capacităţile avansate de diagnostic, contribuind direct la îmbunătăţirea calităţii serviciilor de sănătate cu rezultate pozitive pentru pacienţi.

Sonja Wehsely, Executive Vice President CEECA Siemens Healthineers, a declarat cu ocazia evenimentului: "Introducerea unuia dintre primele sisteme MAGNETOM Flow din lume în România demonstrează angajamentul nostru de a contribui la îmbunătăţirea sistemului de sănătate prin inovaţie continuă. Acest sistem este conceput pentru a fi eficient energetic reducând utilizarea resurselor. Investind în tehnologii precum MAGNETOM Flow, nu doar avansăm în diagnosticarea medicală, ci facem şi un pas esenţial către atingerea obiectivului nostru de a ridica nivelul de calitate a sistemului de sănătate la cele mai înalte standarde, păstrând o abordare sustenabilă."

La rândul său, Claudia Oanea, Managing Director Siemens Healthineers România, şi-a exprimat entuziasmul pentru instalarea în premieră a platformei MAGENTOM Flow în ţara noastră: "Prin introducerea, în premieră mondială, a acestei platforme într-o clinică din România, Dorna Medical, reconfirmăm angajamentul de a revoluţiona industria medicală de la noi din ţară. Capacităţile clinice şi tehnice ale echipamentului MAGNETOM Flow îi susţin pe clinicieni în stabilirea unui diagnostic de precizie, conducând la decizii de tratament mai bune şi, în final, la îmbunătăţirea îngrijirii pacienţilor."

MAGNETOM Flow este conceput şi pentru a reduce consumul de resurse, cum ar fi heliul, şi consumul de energie. Tehnologia Dry Cool împreună cu funcţionalităţile îmbunătăţite de economisire a energiei reduc semnificativ costurile şi consumul de energie. În plus, dimensiunea compactă şi absenţa conductei de evacuare fac instalarea sistemului mai uşoară şi mai economică în cadrul instituţiilor medicale, fără a necesita modificări de structură ce pot antrena costuri semnificative. Această abordare sustenabilă nu doar protejează mediul înconjurător, ci şi promovează o practică medicală mai prietenoasă şi responsabilă faţă de mediu.

Florin Preoteasa, Business Development Manager MR CEECA, subliniază semnificaţia strategică a MAGNETOM Flow în stimularea creşterii şi competitivităţii în industria sănătăţii. "MAGNETOM Flow este un "jucător" cheie pe piaţa MRI, oferind performanţe şi rentabilitate fără precedent pentru furnizorii de servicii medicale. Iată că la 40 de ani de excelenţă în tehnologia imagistică MAGNETOM, aducem în premieră în ţara noastră cea mai recentă inovaţie oferită de această gamă. Suntem încrezători că MAGNETOM Flow va consolida poziţia noastră ca lider în soluţii de imagistică prin rezonanţă magnetică, promovând o creştere durabilă şi aducând beneficii tangibile clienţilor noştri."

"Instalarea primului MAGNETOM Flow la Borşa se aliniază misiunii noastre de a ajunge la comunităţile izolate, asigurându-ne că instrumentele avansate de diagnostic nu sunt doar un privilegiu rezervat unor grupuri restrânse. Această tehnologie va echipa furnizorii locali de îngrijire medicală cu capacităţi precise şi eficiente de diagnostic, îmbunătăţind în cele din urmă îngrijirea pacienţilor din această zonă. Instalarea acestui echipament la Clinica Dorna Medical va îmbunătăţi semnificativ procesele de diagnostic şi tratament, cu beneficii enorme pentru comunitatea locală," a adăugat Domink Pawnlinker, Business Manager MR CEECA Siemens Healthineers.

"Suntem mândri să fim primul centru medical unde se va instala MAGNETOM Flow, tehnologie care nu doar optimizează procesul de scanare, ci redefineşte modul în care oferim asistenţă medicală pacienţilor prin creşterea nivelului de confort al acestora pe timpul procedurii. Capacitatea de scanare a acestui echipament este extraordinară şi ne va permite să oferim un diagnostic mai rapid, dar şi mai precis, aspecte cruciale pentru un tratament eficient. Importanţa demersului este cu atât mai mare, având în vedere că pacienţii din regiunea Borşa călătoresc pe o rază de peste 100 km pentru a beneficia de servicii de scanare. Această realizare nu este doar un pas important pentru noi ca instituţie medicală, ci reprezintă un angajament ferm faţă de binele şi sănătatea comunităţii pe care o deservim", a spus Dr. Roman Boca, Fondator şi General Manager Dorna Medical.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb