Siemens preia deţinerea Iberdrola la Siemens Gamesa

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 6 februarie 2020

Conglomeratul industrial german Siemens AG va prelua deţinerea companiei spaniole Iberdrola SA la Siemens Gamesa Renewable Energy SA (SGRE), producător de energie regenerabilă, conform Reuters.

Marţi, Siemens a aprobat achiziţia participaţiei de 8,1% pe care o are compania spaniolă de utilităţi la SGRE, la un preţ de 20 de euro (22,08 dolari) pe acţiune. În total, Siemens va plăti 1,1 miliarde de euro şi va trans-fera acţiuni către viitoarea divizie Siemens Energy, pe care o va combina cu operaţiunile sale de gaze şi energie electrică, potrivit anunţului societăţii germane.

"Siemens Gamesa este o piatră de temelie în noul portofoliu Siemens Energy, în vederea tranziţiei de la energia convenţională la cea regenerabilă", a declarat directorul executiv al Siemens, Joe Kaeser, care menţionează că Siemens Gamesa are un potenţial considerabil de creştere şi de a crea valoare semnificativă, chiar dacă activitatea sa cu turbine eoliene a avut recent probleme.

Săptămâna aceasta, Siemens Gamesa a raportat pierderi nete de 174 de milioane de euro pentru ultimul trimestru din 2019, faţă de un profit net de 18 milioane de euro în acelaşi interval din 2018, din cauza întârzierii unor proiecte. Vânzările societăţii au scăzut cu 12% în perioada de raportare, în ritm anual, la 2 miliarde de euro.

În schimb, comenzile primite de Siemens Gamesa în perioada octombrie-decembrie 2019 au sporit cu 82%, la 28,09 miliarde de euro, pe fondul creşterii cererii de energie curată.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb