SIERRA QUADRANT: "Sistemul de termoficare al Capitalei funcţionează nelegal"

F.B.
Companii / 12 decembrie 2019

"Sistemul de termoficare al Capitalei funcţionează nelegal"

Conducerea Companiei Municipale Termoenergetica Bucureşti, noul distribuitor de energie termică al Capitalei după preluarea activităţii RADET, tergiversează semnarea contractului cadru cu ELCEN, se arată într-un comunicat remis Redacţiei noastre.

În paralel, continuând politica de forţă impusă de Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) care a obligat ELCEN să livreze apa caldă gratis către RADET, Termoenergetica solicită ELCEN să furnizeze agent termic pe baza unor comenzi zilnice, în afara contractului, adică nelegal.

Pentru a completa tabloul manierei defectuoase în care atât conducerea PMB cât şi cea a Termoenergetica au înţeles să gestioneze situaţia dramatică a termoficării - având deja experienţa falimentării RADET - se aduce la cunoştinţă că la aproape 30 de zile de la şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti în care s-a decis majorarea de capital a Termoenergetica cu aproximativ 650 milioane de lei, PMB nu a transferat niciun leu în conturile societăţi, mai precizează sursa.

Acest lucru înseamnă că Termoenergetica, urmând modelul RADET, va primi energie termică gratis de la ELCEN şi va acumula datorii, fiind lipsită totodată de capitalul de lucru necesar pentru plata salariilor şi pentru reparaţiile reţelei de conducte. În prezent, datoriile curente neîncasate de ELCEN au ajuns la cca 250 milioane de lei, fără a lua în calcul datoria istorică de 3,7 miliarde de lei.

În tot acest timp, acţiunile de imagine ale PMB pentru care sunt cheltuite sute de milioane de lei s-au intensificat, fapt ce demonstrează dezinteresul pentru problemele structurale cu care se confruntă oraşul.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Cine face plingere penala pentru functionare ilegala ? Sau aceste firme nu se supun legii 31 ?

    1. BRAVO EI !!! A-SI CUNOASTE MESERIA !!! PARCA A ABSOLVIT , ACADEMIA '''''''' FRUNZE ''''''' !!! NU STIE MULTA LUME , IN ROMANIA , CA E AIA !!! DIN EA , ABSOLVEAU OFITERII POLITICI , IN URSS !!! ORICUM , PLANUL EI CU CALDURA BUCURESTIULUI , E MINUNAT !!! DAR , E MINUNAT , NUMAI PENTRU EA !!! TREBUIA SA PLATEASCA ELCEN-ului , INCA DIN APRILIE , SUBVENTIA SUPORTATA DE PRIMARIE , PE ANUL 2019 , IAR EI , LA RANDUL LOR , SA PLATEASCA NISTE BANI , ROMGAZULUI , PENTRU AGENTUL FURNIZAT !!! DAR EA , NU !!! A RISIPIT BANII PRIMARIEI , PE TOT FELUL DE ALTE LUCRURI : DONATII DE ZECI SI ZECI DE MILIOANE , LA MANASTIRI SI LA BISERICI , PE FESTIVALURI SI PARANGHELII , PE PANSELUTE , CARE COSTA DE 20 DE ORI MAI MULT DEACT FAC , PE VREO 70 DE APARTAMENTE , CU 2-3-4 CAMERE , CUMPARATE IN ZONE DE LUX , CICA ''''''' PENTRU MEDICI , CA SA NU FUGA DIN TARA ''''''' !!! APROPO : O FI AJUNS VREUNUL , SI LA MEDICI ??? INCA 100 000 000 DE EURO , PE NISTE AUTOBUZE , DIN TURCIA , PENTRU TRANSPORTUL IN COMUN , SI , CARE SANT MAI TOATE , CU DEFECTE , SI ABIA VENITE , MULTE TREBUIE DIN NOU REPARATE !!! SI ALTELE , SI ALTELE !!! DE UNDE BANI , SI PENTRU SUBVENTIILE RODET-ului ??? INTERESUL , SI PLANUL EI , ASTA ESTE : SA LASE TIMPUL SA TREACA , SI SA NU PLATEASCA NIMIC , ELCEN-ului ; MAI TIPA , MAI AMENINTA , SE MAI CEARTA , CA DOAR E BUNA LA ASA CEVA , ARE STOFA DE MAHALAGIOAICA !!! JIGNESTE IN STANGA , SI IN DREAPTA , AL CHEAMA IN MOD BATJOCORITOR , PUBLIC , PE JOHANNIS , SA VINA EL IN LOCUL EI , DACA VREA , LA PRIMARIE !!! EXACT , SCOALA SOVIETICA , DE A MANIPULA !!! SI , S-O TINA TOT ASA , PANA LA ANUL , LA NOILE ALEGERI , PENTRU PRIMARIE !!! LE CASTIGA , BINE , NU , LASA BUCURESTIUL , CU UN MUNTE ENORM , DE DATORII IN SPATE , PE CARE LE V-A PLATI , CINE ??? CINE ??? EA , IN NICI UN CAZ !!! NU MAI POATE EA , DE BUCURESTI , SI DE BUCURESTENI !!! DACA ERA DIN BUCURESTI , SI LOCUIA SI EA LA BLOC , CU TERMOFICARE , SA FACA SI EA , CA SI NOI , FRIGUL IN CASA , DIN CAND IN CAND , AR JUDECA , MAI ALTFEL !!! DAR , ASA ??? STRAINUL , RAMANE , TOT STRAIN !!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb