SIF Hoteluri vrea să vândă hotelul DoubleTree by Hilton din Oradea

A.I.
Piaţa de Capital / 21 februarie 2022

Sursa foto: Hiltonhotels.com

Sursa foto: Hiltonhotels.com

Societatea îşi justifică decizia prin lipsa perspectivelor realiste de creştere a afacerilor hotelului

DoubleTree by Hilton din Oradea reprezintă 61% din activele SIF Hoteluri

Anul trecut, societatea a vândut hotelul Rusca din Hunedoara pentru 1,1 milioane de euro fără TVA

SIF Hoteluri, societate deţinută de SIF Banat-Crişana (SIF1), vrea să vândă hotelul DoubleTree by Hilton din Oradea, după cum se arată în materialele informative aferente adunării acţionarilor societăţii ce au fost convocaţi pentru a aproba operaţiunea în data de 17 martie a acestui an.

Potrivit celor prezentate în document, decizia scoaterii la vânzare a hotelului se justifică prin lipsa perspectivelor de creştere a afacerii, din cauza impactului avut de pandemia Covid-19 asupra industriei ospitalităţii atât în plan global cât şi local. De asemenea, se menţionează că de la deschidere şi până în prezent, hotelul DoubleTree by Hilton din Oradea a avut un rezultat negativ.

"Activitatea hotelurilor din patrimoniul SIF Hoteluri a fost grav afectată de criza generată de pandemie, situaţie adusă la cunoştinţa acţionarilor de către societate în cadrul rapoartelor periodice publicate în anii 2020 şi 2021", se arată în document.

Conform materialului, în urma unei analize interne aprofundată privind activitatea hotelului operat sub brandul DoubleTree by Hilton, situat în Oradea, având în vedere:

- rezultatul negativ înregistrat de la deschidere până în prezent de Hotel Doubletree by Hilton Oradea şi evitarea acumulării unor pierderi suplimentare;

- costurile de brand şi management ridicate;

- necesarul ridicat de CAPEX pentru compensarea uzurii fizice şi morale a mijloacelor fixe şi a obiectelor de inventar;

- lipsa acută de personal calificat şi creşterea preţurilor la materii prime, mărfuri, utilităţi, etc;

- riscul continuării pandemiei pe perioade mai lungi de timp care să submineze activitatea şi veniturile generate de ansamblul hotelier;

- criza economică post pandemică.

Consiliul de administraţie al SIF Hoteluri a hotărât ca, în lipsa unor perspective realiste/sustenabile de creştere a afacerii hotelului care să conducă la îmbunătăţirea substanţială şi efectivă a indicatorilor de performanţă ai societăţii SIF Hoteluri, să înainteaze spre aprobarea acţionarilor propunerea de vânzare a hotelului Doubletree by Hilton Oradea, împreună cu toate bunurile mobile, imobile, corporale sau necorporale şi contractele aferente continuării şi desfăşurării activităţii hoteliere.

"Evaluarea hotelului Doubletree by Hilton Oradea urmează să se facă printr-un raport de evaluare întocmit cu cel mult trei luni anterior agreării preţului tranzacţiei cu potenţialul cumpărător, în conformitate cu standardele de evaluare în vigoare de către un evaluator independent, membru ANEVAR", se arată în document.

Conform materialului, având în vedere că ponderea activelor aferente afacerii Hilton reprezintă 61% din activele totale ale societăţii SIF Hoteluri, este necesară aprobarea AGEA pentru efectuarea vânzării.

În ultimele două rapoarte anuale ale SIF Hoteluri se specifică că anul trecut DoubleTree by Hilton a avut o pierdere de 11,49 milioane de lei, în timp ce în 2019 unitatea de cazare şi alimentaţie din Oradea a înregistrat un profit de 0,46 milioane de lei .

În vara anului trecut, SIF Hoteluri a vândut hotelul Rusca din Hunedoara pentru 1,1 milioane de euro fără TVA către Nicolae Căpuşan, ce deţine grupul din care fac parte hotelurile SunGarden din Turda, SunGarden Therme din Dej, precum şi complexul hotelier SunGarden Resort din Cluj Napoca. Conform unui document publicat pe site-ul BVB, SIF-ul a vândut hotelul pentru că întregistra pierderi şi necesita investiţii semnificative pentru a putea răspunde exigenţelor pieţei şi normelor legale în vigoare.

Tranzacţia a stârnit nemulţumirea Asociaţiei Investitorilor la SIF-uri (AISIF). Cătălin Buzdea, membru AISIF a arătat într-un material publicat în ziarul BURSA că SIF-ul a vândut hotelul sub valoarea contabilă din urmă cu şase ani.

SIF Banat-Crişana deţine 98,99% din SIF Hoteluri, iar Statul Român, prin Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului, are 0,03% din societate.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Si cata fanfara a fost cand s-a deschis, inca un ban in buzunarul lui Bolojan

    Totusi, mai util ca inca 150 de sensuri giratorii cate a facut edilul, traiasca satenii de pe valea Crisului 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb