SIF Moldova, fără preşedinte

Ana Săbiescu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 18 septembrie 2008

SIF Moldova, fără preşedinte

Fiecare AGA costă SIF Moldova circa 28.000 de euro

Circa 100.000 lei (28.000 euro) sunt cheltuiţi din bugetul SIF Moldova pentru organizarea unei Adunări Generale a Acţionarilor, potrivit lui Cătălin Chelu. După ce Sorin Turtoescu a demisionat din funcţia de preşedinte, pe motive de sănătate, acţionarii s-au reunit şi l-au ales pe Cătălin Chelu în fruntea societăţii.

Minus 100.000 de lei!

Dar arbitrul pieţei de capital nu l-a avizat pe Cătălin Chelu în funcţia de conducător al SIF "Moldova", obligând Consiliul de Administraţie al SIF2 să întrunească, în maximum 60 de zile, Adunarea Generală a Acţionarilor pentru a adopta o hotărâre cu privire la oportunitatea menţinerii lui Cătălin Chelu în funcţia de membru al Consiliului de Administraţie.

Alţi 100.000 lei!

Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) a luat această decizie, ţinând cont de sancţionarea lui Cătălin Chelu cu o amendă de 5.000 lei pentru depăşirea pragului de 1% la SIF "Oltenia", dar şi pentru utilizarea "unui limbaj inadecvat şi care nu corespunde cerinţelor de bună reputaţie şi integritate" în cadrul AGA SIF "Oltenia" din 29 august, în presă şi pe posturile de televiziune.

Astfel, SIF "Moldova", rămasă fără preşedinte, va fi condusă de către Matei Alexandru - director şi Ceocea Costel - director general adjunct, aceştia fiind avizaţi de către CNVM.

Cătălin Chelu ne-a declarat: "Voi contesta deciziile CNVM. Nu văd de ce sancţionarea mea printr-o amendă ar afecta SIF Moldova". Domnia sa nu a dorit să comenteze acuzaţiile referitoare la conduita sa, considerând că CNVM nu se află în postura de a vorbi despre moralitate.

Domnul Chelu a adăugat că nu ocupa poziţia de la SIF2 pentru beneficiile financiare, ci era o funcţie care îl onora şi prin intermediul căreia îşi aplica experienţa de pe piaţa de capital cât şi curajul investiţional.

Potrivit domniei sale, vineri, membrii Consiliului de Administraţie al SIF2 se vor întâlni pentru a discuta şi pentru a stabili data AGA cerută de CNVM.

CNVM a derulat o anchetă pentru a investiga structura existentă a acţionariatului SIF "Oltenia" în urma căreia a stabilit că domnul Chelu deţinea la datele de referinţă ale AGA din 24 aprilie şi 29 august, direct şi indirect, peste 1% din acţiunile SIF5, acţionând în mod concertat cu mai multe persoane fizice şi juridice decât declarase la începutul anului.

Arbitrul pieţei de capital a constatat că domnul Chelu nu a declarat că acţionează concertat cu societăţile "Iledificia", "Comrimet", "Lineas Trade", "Libron Consulting" şi "Epsomatic", dar şi cu domnul Râmar Cezar care are acelaşi domiciliu cu Cătălin Chelu.

Pentru această încălcare a legii pieţei de capital, Cătălin Chelu, în calitate de acţionar al SIF "Oltenia", a fost sancţionat de către CNVM cu o amendă de 5000 lei.

CNVM a mai amendat şi conducerea SIF "Oltenia", mai exact pe Dinel Staicu - preşedinte, Tudor Ciurezu - vicepreşedinte şi Florian Buzatu - membru în Consiliul de Administraţie, cu câte o amendă de 2000 lei, pentru că nu au suspendat dreptul de vot în cazul persoanelor fizice şi juridice menţionate anterior.

În cadrul adunării din 29 august acţionarii SIF "Oltenia" au decis menţinerea lui Dinel Staicu în fruntea societăţii. După votul acţionarilor, domnul Staicu a declarat că intenţionează să se autosuspende din funcţii şi l-a acuzat pe Cătălin Chelu că a încercat să-l înlăture de la conducerea SIF. În replică, Cătălin Chelu susţinea că i-au fost suspendate, în mod incorect, voturile.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Eroare...!!!

    Dupa ce expresedintele ST si-a dat demisia "ACTIONARII" nu s-au intrunit, ci doar cei 7 membri ai CA-ului !!!

    Dupa acesta diferentiere intre AGA si CA se poate face si difererenta de "100.000 lei"!!! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb