SIF "Oltenia" a subscris la majorarea capitalului BCR

Crăiţa Simionescu
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 20 decembrie 2011

SIF "Oltenia" a subscris la majorarea capitalului BCR

SIF5 "Oltenia" a participat la majorarea capitalului social al "BCR" prin subscrierea unui număr de 371,5 milioane de acţiuni în valoare de 37,15 milioane de lei, potrivit unui comnuicat transmis, ieri, Bursei de Valori Bucureşti.

SIF "Oltenia a subscris 6% din acţiunile emise de "BCR" pentru o majorare de capital în valoare cumulată de 618,5 milioane de lei.

Tudor Ciurezu, directorul general al SIF "Oltenia", ne-a declarat că BCR este o bancă viabilă, iar cumpărarea pachetului de acţiuni va oferi satisfacţii mari acţionarilor SIF "Oltenia". "În plus, preţul la care am cumpărat acţiunile este unul foarte bun", ne-a mai spus domnia sa.

Majorarea capitalului social a fost decisă, de acţionarii BCR, pe 14 noiembrie. Banca a emis un număr de 6,185 miliarde de acţiuni noi, cu o valoare nominală de 0,1 lei.

Tudor Ciurezu ne-a declarat că acţiunile subscrise ieri ar putea intra şi ele în tranzacţia încheiată în luna septembrie cu "Erste Bank", acţionarul majoritar al BCR.

SIF "Oltenia" este singura dintre cele cinci societăţi de investiţii care încă nu a încheiat nicio tranzacţie cu grupul austriac. Conducerea societăţii din Craiova susţine că negocierile cu "Erste" sunt în plină desfăşurare.

La jumătatea lunii septembrie, grupul austriac a încheiat un acord de principiu cu patru societăţi de investiţii, respectiv SIF1 "Banat-Crişana", SIF3 "Transilvania", SIF4 "Muntenia şi SIF5 "Oltenia", pentru preluarea unui pachet de 24,12% din acţiunile BCR.

SIF2 "Moldova" a acceptat mai târziu propunerea.

Ulterior, patru societăţi de inves-tiţii, mai puţin SIF "Oltenia", au început să vândă acţiunile BCR către "Erste".

Erste Group a achiziţionat încă 6% din BCR

Erste Group a anunţat ieri că a achiziţionat încă o participaţie de aproximativ 6% la Banca Comercială Română /BCR/, în cadrul acordurilor încheiate cu SIF-urile, în schimbul unor tranzacţii în numerar şi a unei emisiuni de acţiuni noi.

Potrivit unui comunicat al băncii, în 2011 Erste Group a achiziţionat o participaţie de 14,5% la BCR în schimbul emiterii a 12.300.878 acţiuni noi Erste Group şi 4% din BCR pentru suma de 380,7 milioane lei. Participaţia deţinută de Erste Group la BCR a ajuns la 88%.

Un număr de 4.025.566 acţiuni Erste Group au fost emise, în cadrul celei de-a treia tranşe a acordului cu SIF Moldova. În cadrul celei de-a treia tranşe a tranzacţiei, derulate în anul 2011, SIF Moldova a tranzacţionat în total 515.104.582 acţiuni BCR. În schimbul acestora au fost emise 4.025.566 acţiuni noi Erste Group în data de 15 decembrie 2011, paritatea fiind de 127,9583 de acţiuni BCR pentru o acţiune Erste Group.

În cadrul tranzacţiei, SIF Moldova a obţinut contra aportului său de 4,74% din acţiunile BCR (reprezentând 515.104.582 acţiuni BCR) o cotă de participare la Erste Group de aproximativ 1% (reprezentând 4.025.566 acţiuni Erste Group).

SIF Moldova are dreptul sa vândă imediat cel mult 25% din acţiunile Erste Group deţinute. Această limită creşte cu câte 25% din acţiunile deţinute după 6, 12 şi 18 luni.

Erste Group a achiziţionat pe 12 decembrie o participaţie de aproximativ 1,26% deţinută la BCR de SIF Transilvania în schimbul sumei de 123,6 milioane lei.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. asta arata inca odata daca mai era nevoie ca ciurezu face diferenta are singe in instalatie si multa f. multa stiinta de carte.felicitari ptr.mutarea facuta.

    asta arata inca odata daca mai era nevoie ca ciurezu face diferenta are singe in instalatie si multa f. multa stiinta de carte.felicitari ptr.mutarea facuta.

    Intrebare, intrebare, cine esti tu de fapt actionarule?Cumva propriul tau admirator?

    1. nu cred ca ai mai mult de 2,5 milioane de actiuni cit am eu acum.dar daca vrei putem avea odiscutie privata pe aceasta tema.lasa un telefon sau email .

    frumosa subscriere

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb